מנת פסטה טעימה שמשלבת עגבניות ובזיליקום – מכינים בסיר אחד בקלות. תוך פחות מ – 20 דקות יש לנו מנה מוכנה שיכולה להתאים כארוחת צהרים או ערב.
פסטה קפרזה - עגבניות ובזיליקום
זמן הכנה: 10 דק' | זמן בישול: 10 דק' | סה"כ: 20 דק'
מצרכים:
- 350 גרם פסטה לנגוויני או פסטה שהבישול שלה בין 9-11 דקות.
- 350 גרם עגבניות שרי או עגבניות תמר חצויות
- 1 בצל, פרוס דק
- 6 שיני שום, פרוסות דק
- 1/2 כפית פלפל צ'ילי או לפי הטעם
- 2 גבעולי בזיליקום
- 3 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 4 וחצי כוסות מים
להגשה:
- עלי בזיליקום
- מעט שמן זית
- גבינת פרמזן מגוררת (לגרסה החלבית)
הוראות הכנה:
- מכניסים לסיר רחב ועמוק את כל מרכיבי המתכון, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
- מבשלים את הפסטה כ – 9 דקות, מערבבים לעתים קרובות בעזרת מלקחיים ארוכים, עד שהפסטה מוכנה או אל דנטה והמים התאדו כמעט לגמרי.
- מסירים מהאש ונותנים לפסטה להתקרר כמה דקות.
- טועמים ומוסיפים מלח ופלפל במידת הצורך.
- מחלקים ל – 4 קערות, מקשטים בבזיליקום ושמן זית ומגישים.
- לגרסה החלבית – מפזרים גבינת פרמזן מגוררת ומגישים.
בתאבון!
5 מתכוני הפסטה האהובים ביותר: