פשטידת פסטה וגבינות פשוטה

על ידי Noa b  , , ,

מתכון קל לפשטידת פסטה וגבינות פשוטה להכנה וזרירה שמומלץ להכין בימים שאין הרבה זמן לבשל ארוחת צהריים או בשבועות. פשוט מערבבים מצרכים בקערה ומכניסים לתנור ומקבלים פשטידה טעימה 🙂 אפשר להשתמש כמעט בכל סוג גבינה.

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 50 דקות
  • 15 דקות

    35 דקות

    50 דקות

  • 7-8 סועדים

מצרכים למתכון

חבילת פסטה מוכנה (מומלץ פנה)

מיכל שמנת מתוקה

2 ביצים

150 ג' גבינת פרמז'ן מגוררת

100 ג' גבינת קשקבל מגוררת

150-200 ג' גבינה צהובה מגוררת

2 כפות רסק עגבניות

3 שיני שום כתושות

כפית אורגנו / זעתר

כפית שטוחה תימין יבש (אופציה)

כף שמן זית

מלח ופלפל

3 כפות פירורי לחם

הוראות הכנה

אחרי שהפסטה מוכנה יש לצנן אותה למשך 15 דקות בטמפרטורת החדר.

משתמשים בקערה גדולה כדי לערבב את הפסטה עם שמנת מתוקה, ביצים, פרמז'ן, קשקבל ו- 2/3 מכמות הגבינה הצהובה (את השאר נפזר מעל לפשטידה).

מוסיפים לקערה רסק עגבניות ותבלינים (אורגנו, זעתר, תימין, מלח ופלפל). מוסיפים שמן זית ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.

מעבירים את תערובת הפשטידה לתבנית פיירקס סטנדרטית ומשטחים היטב. מפזרים מעל פירורי לחם באופן שווה. מפזרים מעל לפירורי הלחם את שאר הגבינה המגוררת כך שהיא מכסה את כל הפשטידה.

מכינים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 35 דקות.

מומלץ להגיש חם אבל הפשטידה טעימה גם אחרי שהיא מתקררת
לשידרוג הפשטידה אפשר להוסיף לה פטריות / תירס / זיתים.

אין דבר יותר טעים מפשטידת פסטה עם גבינות! טוב, אולי הגזמנו, אבל זו בהחלט אחת הפשטידות האהובות עלינו 🙂

הנה עוד כמה מהפשטידות האהובות עלינו:

 

וגם -  15 מתכונים לפשטידות קלות עד 20 דקות

שתפו את המתכון >>

9 דירוגים וחוות דעת

מור

11/08/2018

היי , אני מעדיפה שלא לתת לילדים שמנת מתוקה או בישול, מאוד שומני… האם אפשר לשים במקום חלב וחמאה אולי??

foodisgood

18/06/2017

היי גני,
בהחלט ניתן להשתמש בשמנת לבישול, ההבדל לא גדול.
אם יש לך גביע של 500 גרם, השתמשי בחצי מהגביע.

גני

24/05/2017

היי… האם אפשר להשתמש בשמנת לבישול ולא מתוקה עד כמה זה קריטי בטעם?? ואם יש חבילה של 500 אני צריכה להכפיל את את כל הכמויות?

foodisgood

23/01/2017

היי הילה,
להכנת הפשטידה יש להשתמש בחבילת פסטה סטנדרטית 250 גרם.

הילה

18/01/2017

חבילת פסטה של 250 גר’ או 500 גר’?

יולה

28/12/2016

פשטידת פסטה מעולה! אני מכינה אותה בהמון גרסות עם פטריות תירס וזיתים ואפילו מחליפה לפעמים לגבינות שמנות כמו פטה, חמד, גבינה בולגרית ועוד מלא גבינות ותוספות 🙂

foodisgood

23/07/2016

היי אסף,
את השום מערבבים עם שאר המצרכים לבלילת הפשטידה.

אסף

23/07/2016

אשמח לדעת מה צריך לעשות עם השום הכתוש

שירה

04/07/2016

מאוד טעים כולם אהבו

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00