FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מדריך להכנת קוסקוס מקמח תירס (ללא גלוטן)

2 מתכונים מעולים להכנת קוסקוס מקמח תירס, מתכון מהיר במיקרוגל שיוצא פשוט מושלם ומתכון לקוסקוס מקמח תירס קלאסי שמכינים בסיר. שני המתכונים קלים להכנה ובשניהם מתקבל קוסקוס רך ואוורירי, לא פחות טעים מהמקור!

מתכון לקוסקוס במיקרוגל מקמח תירס

זמן עבודה: 10 דקות | כלים מיוחדים: קערה מיוחדת לבישול במיקרוגל, מסננת קוסקוס

מצרכים:

  • 2 כוסות קמח תירס
  • 2 כפות שמן
  • 1 כפית מלח
  • 2 כוסות מים רותחים

הוראות הכנה:

  1. בקערה גדולה מערבבים את כל מצרכי הקוסקוס היטב.
  2. מעבירים לקערה שמתאימה לבישול במיקרוגל (עם מכסה) ומחממים במיקרוגל למשך 7 דקות.
  3. מוציאים את הקוסקוס מהמיקרוגל ומערבבים בעדינות בעזרת מזלג.
  4. מכסים את הקוסקוס במגבת נקייה ומניחים ל-5 דקות.
  5. מעבירים לקערה, דרך מסננת קוסקוס, ומגישים.

מתכונים מהירים נוספים ללא גלוטן:

מתכון לקוסקוס מקמח תירס קלאסי

זמן עבודה: 15 דקות | כלים מיוחדים: מסננת קוסקוס או מעבד מזון

מצרכים:

  • 2 כוסות קמח תירס דק
  • 1 כפית קארי טחון
  • 1 כפית קינמון טחון
  • קמצוץ פלפל קאיין
  • 3 כוסות מים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כוס שמן

הוראות הכנה:

  1. בקערה בינונית, מערבבים קמח תירס עם תבלינים.
  2. בסיר בינוני מביאים לרתיחה מים, מלח ושמן. מוסיפים את קמח התירס ומערבבים במהירות. מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה כ – 20 דקות.
  3. מסירים מהאש ומצננים לגמרי. מעבירים את הקוסקוס דרך מסננת או  טוחנים במעבד מזון עד שמתקבלים פירורים כמו קוסקוס.

עוד מנות מושקעות ללא גלוטן:

דילוג לתוכן