FoodisGood

עוגת תפוזים ללא גלוטן באינגליש קייק

מתכון לעוגת תפוזים ללא גלוטן. עוגה קלה מאוד להכנה שמתאימה לתבנית אינגליש קייק. עוגת התפוזים מוצלחת במיוחד, אוורירית וטעימה עם תפוזים שלמים מבושלים וקמח שקדים. תוספת ההל מקנה לעוגה טעם מיוחד, אבל היא נהדרת גם בלי. ניתן להשתמש בתחליף סוכר.

מתכון לעוגת תפוזים ללא גלוטן

זמן עבודה: 10 דקות | תבנית: אינגליש קייק עמוקה

מצרכים:

  • 2 וחצי כוסות קמח שקדים
  • 2 תפוזים שטופים היטב
  • 5 ביצים מופרדות
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1/2 כפית הל טחון
  •  1/4 כוס סוכר או 16-20 טיפות תמצית סטיביה

לציפוי:

  • 1/4 כוס שקדים חצויים

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית אינגלייש קייק בנייר אפייה.
  2. מקרצפים ושוטפים היטב את התפוזים, מכניסים לסיר מלא במים קרים, מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך שעה. מוציאים את התפוזים מהמים ומניחים להתקרר.
  3. חותכים את התפוזים לשניים, מוציאים את הגרעינים ובעזרת מעבד מזון או בלנדר מוט טוחנים למחית.
  4. מעבירים את מחית התפוזים לקערה, מוסיפים את כל מרכיבי העוגה, חוץ מהחלבונים, ומערבבים היטב.
  5. מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף יציב ומקפלים אותם לתוך תערובת העוגה, מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. יוצקים את הבלילה לתוך תבנית האפייה, מפזרים שקדים מעל ואופים כ-50 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא נקי.
  7. מעבירים לצלחת הגשה או שמאחסנים בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד 3 ימים.
    בתאבון!

עוד מתכונים ללא גלוטן

שיתוף

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *