FoodisGood

טארט שוקולד ושקדים ללא גלוטן

מתכון לטארט שוקולד ללא גלוטן עם קמח שקדים, שמן קוקוס ומייפל. טארט נהדר שניתן להכין גם בתבנית פאי גדולה וגם כ-12 טארטים אישיים.

מצרכים:

  • תבנית פאי עגולה או תבניות פאי אישיות
לבסיס הפאי:
  • 1 כוס קמח שקדים
  • 1/8 כוס אבקת קקאו
  • 1/8 כוס שמן קוקוס מומס
  • 2 כפות סירופ מייפל
למלית השוקולד:
  • 250 גרם שוקולד מריר 70%
  • 3/4 כוס חלב קוקוס
  • כפית תמצית וניל
  • קורט מלח

הוראות הכנה:

הכנת הבצק:

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. בקערה מערבבים את כל מרכיבי הבסיס עד לקבלת בצק רך ונעים.
  3. משמנים קלות תבנית פאי עגולה.
  4. מעבירים את הבצק לתבנית האפייה (או לתבניות פאי אישיות)
  5. משטחים בעזרת מרית את הבצק באופן אחיד בחלק התחתון של התבנית ובצדדים.
  6. אופים למשך כ-12 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב.
  7. מוציאים מהתנור ומניחים על רשת מתכת לצינון.

הכנת המלית:

  1. ממיסים את שוקולד בבאן מארי או במיקרוגל למשך כ – 30 שניות.
  2. לאחר שהשוקולד נמס, מוסיפים חלב קוקוס, וניל וקורט מלח.
  3. מערבבים לאט עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. שופכים את תערובת השוקולד לתוך הבצק האפוי ומיישרים בעזרת כף.
  5. מצננים במקרר שעתיים לפחות, עד להגשה.
  6. ניתן לקשט באגוזים ושקדים קצוצים.

עוד מתכוני טארט ופאי מתוקים!

שיתוף
WhatsApp
Facebook
Pinterest
Email
דילוג לתוכן