מתכון לטארט שוקולד ללא גלוטן עם קמח שקדים, שמן קוקוס ומייפל. טארט נהדר שניתן להכין גם בתבנית פאי גדולה וגם כ-12 טארטים אישיים.
מצרכים:
- תבנית פאי עגולה או תבניות פאי אישיות
לבסיס הפאי:
- 1 כוס קמח שקדים
- 1/8 כוס אבקת קקאו
- 1/8 כוס שמן קוקוס מומס
- 2 כפות סירופ מייפל
למלית השוקולד:
- 250 גרם שוקולד מריר 70%
- 3/4 כוס חלב קוקוס
- כפית תמצית וניל
- קורט מלח
הוראות הכנה:
הכנת הבצק:
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- בקערה מערבבים את כל מרכיבי הבסיס עד לקבלת בצק רך ונעים.
- משמנים קלות תבנית פאי עגולה.
- מעבירים את הבצק לתבנית האפייה (או לתבניות פאי אישיות)
- משטחים בעזרת מרית את הבצק באופן אחיד בחלק התחתון של התבנית ובצדדים.
- אופים למשך כ-12 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב.
- מוציאים מהתנור ומניחים על רשת מתכת לצינון.
הכנת המלית:
- ממיסים את שוקולד בבאן מארי או במיקרוגל למשך כ – 30 שניות.
- לאחר שהשוקולד נמס, מוסיפים חלב קוקוס, וניל וקורט מלח.
- מערבבים לאט עד לקבלת תערובת אחידה.
- שופכים את תערובת השוקולד לתוך הבצק האפוי ומיישרים בעזרת כף.
- מצננים במקרר שעתיים לפחות, עד להגשה.
- ניתן לקשט באגוזים ושקדים קצוצים.