FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פאי בננה קרם • קינוח מפנק במיוחד

פעם בשבוע לפחות חובה להתפנק עם משהו מתוק, והפעם – קינוח מיוחד בהחלט! פאי בננה קרם, אחד הקינוחים הפופולריים בעולם.

זמן עבודה: 40 דקות | תבנית: תבנית פאי בקוטר 20 ס"מ

מצרכים:

לבסיס הפאי:

  • ¼ כוס חמאה
  • 1.5 כוסות קוקוס טחון

למילוי:

  • 2 חלמונים
  • 1/3 כוס סוכר
  • 1.5 כפות קורנפלור
  • קורט מלח
  • 2 כפות קמח לבן
  • 3/4 כוס חלב
  • 3/4 כוס שמנת מתוקה
  • 1.5 כוסות קוקוס טחון
  • 1 כף תמצית וניל
  • 2 בננות בשלות, קלופות וחתוכות לפרוסות בעובי ½ ס"מ

לציפוי:

  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½ כוס קוקוס טחון

הוראות הכנה:

לבסיס הפאי:

  1. משמנים תבנית.
  2. במחבת על אש בינונית ממיסים חמאה.
  3. מוסיפים קוקוס ומבשלים עד שהקוקוס הופך לחום זהוב.
  4. מעבירים לתבנית הפאי ומצננים חצי שעה במקרר.

למילוי:

  1. בקערה קטנה מקציפים חלמונים, מחצית מכמות הסוכר, קורנפלור, מלח וקמח.
  2. שופכים פנימה 1/2 מכמות החלב ו1/2 מכמות השמנת המתוקה ומערבבים.
  3. שמים בסיר בינוני את יתרת החלב והשמנת, יחד עם יתרת הסוכר ומביאים לרתיחה.
  4. מוסיפים את תערובת הביצים וממשיכים לבשל על אש בינונית. ​​מערבבים כל הזמן עד שהתערובת מסמיכה ומבעבעת.
  5. מסירים מהאש, מוסיפים תמצית וניל וקוקוס טחון, תוך ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. יוצקים לקערה, מכסים מיד בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 4-6 שעות.

לציפוי:

  1. מקציפים שמנת מתוקה עד לקבלת מרקם קרמי.
  2. מוסיפים סוכר ותמצית וניל ומקציפים עד לקבלת קצף יציב.

להרכבת הפאי:

  1. יוצקים את מילוי הפאי על תחתית הפאי.
  2. מוסיפים שכבת בננות חתוכות מעל.
  3. מזלפים את הקצפת מעל.
  4. מפזרים מעל בצורה אחידה קוקוס קלוי ומגישים מיד.

עוד קינוחים לאוהבי בננות וקוקוס

עוד מתוקים מיוחדים ומפנקים

דילוג לתוכן