פעם בשבוע לפחות חובה להתפנק עם משהו מתוק, והפעם – קינוח מיוחד בהחלט! פאי בננה קרם, אחד הקינוחים הפופולריים בעולם.
זמן עבודה: 40 דקות | תבנית: תבנית פאי בקוטר 20 ס"מ
מצרכים:
לבסיס הפאי:
- ¼ כוס חמאה
- 1.5 כוסות קוקוס טחון
למילוי:
- 2 חלמונים
- 1/3 כוס סוכר
- 1.5 כפות קורנפלור
- קורט מלח
- 2 כפות קמח לבן
- 3/4 כוס חלב
- 3/4 כוס שמנת מתוקה
- 1.5 כוסות קוקוס טחון
- 1 כף תמצית וניל
- 2 בננות בשלות, קלופות וחתוכות לפרוסות בעובי ½ ס"מ
לציפוי:
- 1 כוס שמנת מתוקה
- 1 כף סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- ½ כוס קוקוס טחון
הוראות הכנה:
לבסיס הפאי:
- משמנים תבנית.
- במחבת על אש בינונית ממיסים חמאה.
- מוסיפים קוקוס ומבשלים עד שהקוקוס הופך לחום זהוב.
- מעבירים לתבנית הפאי ומצננים חצי שעה במקרר.
למילוי:
- בקערה קטנה מקציפים חלמונים, מחצית מכמות הסוכר, קורנפלור, מלח וקמח.
- שופכים פנימה 1/2 מכמות החלב ו1/2 מכמות השמנת המתוקה ומערבבים.
- שמים בסיר בינוני את יתרת החלב והשמנת, יחד עם יתרת הסוכר ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את תערובת הביצים וממשיכים לבשל על אש בינונית. מערבבים כל הזמן עד שהתערובת מסמיכה ומבעבעת.
- מסירים מהאש, מוסיפים תמצית וניל וקוקוס טחון, תוך ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים לקערה, מכסים מיד בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 4-6 שעות.
לציפוי:
- מקציפים שמנת מתוקה עד לקבלת מרקם קרמי.
- מוסיפים סוכר ותמצית וניל ומקציפים עד לקבלת קצף יציב.
להרכבת הפאי:
- יוצקים את מילוי הפאי על תחתית הפאי.
- מוסיפים שכבת בננות חתוכות מעל.
- מזלפים את הקצפת מעל.
- מפזרים מעל בצורה אחידה קוקוס קלוי ומגישים מיד.