מלאו את הבית בניחוחות לימון! מתכון לפאי לימון מבצק לימוני פריך במילוי קרם. קינוח מרשים שכיף להכין, נסו עכשיו!
מצרכים לבצק הפאי
120 גרם חמאה, קצוצה
2 כוסות קמח
2 כפות סוכר
1 חלמון
1 כף מיץ לימון
מצרכים למילוי קרם לימון
1/2 כוס מיץ לימון (מיץ מ 3-4 לימונים)
גרידת קליפת לימון מ-2 לימונים
ביצה שלמה + 4 חלמונים
1/4 כוס שמנת מתוקה או חלב
1/4 כוס סוכר
קורט מלח
הוראות הכנה לבצק הפאי
- מערבבים בקערה גדולה חמאה עם סוכר וקמח עד לכדי מרקם פירורי.
- מוסיפים חלמון ומיץ לימון ומערבבים עד לקבלת בצק חלק.
- יוצרים צורת עיגול גדול, עוטפים בנייר נצמד ומניחים במקרר למשך 30 דקות.
- לאחר 30 דקות מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר התבנית ויותר (משאירים שוליים לפאי).
- מסדרים בתבנית הפאי, מהדקים דפנות ודוקרים את התחתית במזלג – יש לדקות בצורה אחידה לאורך כל הבצק.
- ממקמים את התבנית בשלב אחד לפני האחרון בתנור ואופים במשך 30 דקות, או עד שקצוות הבצק הופכות זהובות.
- מוציאים מהתנור ומניחים על השיש לצינון.
הוראות הכנה למילוי קרם לימון
- מקציפים יחדיו את הביצה והחלמונים כדקה, מוסיפים סוכר וממשיכים בהקצפה עד שהסוכר נטמע לחלוטין בתערובת.
- מוסיפים מיץ לימון וגרידת לימון, מלח ושמנת וממשיכים בהקצפה עד שמתקבלת תערובת יותר סמיכה וללא גושים.
- יוצקים את הקרם לימון לתוך הבצק האפוי ואופים בתנור החם (על 180 כמו מקודם) כ-20 דקות, עד שהקרם זהוב ויציב.
- מוציאים את הפאי מהתנור ומניחים על השיש לצינון.