FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פאי לימון – מתכון לקינוח בניחוח נהדר!

מלאו את הבית בניחוחות לימון! מתכון לפאי לימון מבצק לימוני פריך במילוי קרם. קינוח מרשים שכיף להכין, נסו עכשיו!

מצרכים לבצק הפאי

120 גרם חמאה, קצוצה
2 כוסות קמח
2 כפות סוכר
1 חלמון
1 כף מיץ לימון

מצרכים למילוי קרם לימון

1/2 כוס מיץ לימון (מיץ מ 3-4 לימונים)
גרידת קליפת לימון מ-2 לימונים
ביצה שלמה + 4 חלמונים
1/4 כוס שמנת מתוקה או חלב
1/4 כוס סוכר
קורט מלח

הוראות הכנה לבצק הפאי

  1. מערבבים בקערה גדולה חמאה עם סוכר וקמח עד לכדי מרקם פירורי.
  2. מוסיפים חלמון ומיץ לימון ומערבבים עד לקבלת בצק חלק.
  3. יוצרים צורת עיגול גדול, עוטפים בנייר נצמד ומניחים במקרר למשך 30 דקות.
  4. לאחר 30 דקות מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר התבנית ויותר (משאירים שוליים לפאי).
  5. מסדרים בתבנית הפאי, מהדקים דפנות ודוקרים את התחתית במזלג – יש לדקות בצורה אחידה לאורך כל הבצק.
  6. ממקמים את התבנית בשלב אחד לפני האחרון בתנור ואופים במשך 30 דקות, או עד שקצוות הבצק הופכות זהובות.
  7. מוציאים מהתנור ומניחים על השיש לצינון.

הוראות הכנה למילוי קרם לימון

  1. מקציפים יחדיו את הביצה והחלמונים כדקה, מוסיפים סוכר וממשיכים בהקצפה עד שהסוכר נטמע לחלוטין בתערובת.
  2. מוסיפים מיץ לימון וגרידת לימון, מלח ושמנת וממשיכים בהקצפה עד שמתקבלת תערובת יותר סמיכה וללא גושים.
  3. יוצקים את הקרם לימון לתוך הבצק האפוי ואופים בתנור החם (על 180 כמו מקודם) כ-20 דקות, עד שהקרם זהוב ויציב.
  4. מוציאים את הפאי מהתנור ומניחים על השיש לצינון.
דילוג לתוכן