אם האפרסק הוא האהוב עליכם מבין פירות הקיץ – תשמחו לגלות את המתכון לקינוח המתוק הזה. מתכון לפאי אפרסקים משומרים קל להכנה וטעים טעים. אפשר להשתמש גם באפרסקים טריים בעונה: יש לקלף 3 אפרסקים ולבשל אותם כ-10 דקות במים רותחים לפני השימוש.
זמן הכנה: 30 דק' | סה"כ: שעה ו- 5 דק' | תבנית: פאי בקוטר 24/26.
מצרכים לבצק הפאי:
- ½ כוס חמאה קרה לא מלוחה
- 2 כוסות קמח
- 1 כף סוכר
- ¼ כוס מים קרים
- מעט מלח
מצרכים למילוי אפרסקים:
- 1 פחית חצאי אפרסקים משומרים (או 3 אפרסקים טריים, קלופים ומבושלים כ-10 דקות)
- 1/2 כפית גרידת לימון
- ¼ כפית אגוז מוסקט או קינמון
- 2 כפות מיץ מלימון טרי
- ¼ כוס סוכר חום
- קורט מלח
- 1 חלמון ביצה
הוראות הכנה לבצק הפאי:
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- בקערת המיקסר מערבלים את כל מצרכי הבצק עד לבצק חלק.
- מרדדים את הבצק ומעצבים לכדור. עוטפים בניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח במקרר כמה שעות או למשך הלילה.
- לאחר מספר שעות הבצק מוכן לשימוש. משטחים את הבצק לעיגול גדול לפי קוטר תבנית האפייה. משאירים מעט בצק (כחצי אגרוף) לכיסוי הפאי (מחזירים למקרר את הבצק הנותר).
- בעזרת מזלג דוקרים את כל שטח הבצק ליצירת חורי אוורור קטנים.
- אופים את הבצק בחום של 190 מעלות למשך 20 דקות, עד שקצוות הבצק הופכות זהובות.
הוראות הכנה למילוי:
- את חצאי האפרסקים פורסים לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ.
- בסיר גדול על אש נמוכה מבשלים אפרסקים עם גרידת לימון, אגוז מוסקט מגורר, מיץ לימון, סוכר חום ומלח. מערבבים היטב עד להמסת הסוכר.
- יוצקים את תערובת האפרסקים על הבצק המוכן (רק לאחר שהתקרר).
- מהבצק הנותר ששמרנו במקרר יוצרים עיגול גדול ודק בגודל שיכסה את הפאי שבתבנית ומניחים את עיגול הבצק מעל למלית. יוצרים בו 2-3 חורים בעזרת סכין או מזלג.
- מורידים את הטמפרטורה בתנור ל -175 מעלות ואופים את הפאי למשך כ- 25-30 דקות נוספות, עד שקצת מיץ אפרסק מבעבע מהחורים.
- בתאבון!