FoodisGood

שיתוף ב whatsapp

פאי אפרסקים • מתכון לאוהבי החיים הטובים

אם האפרסק הוא האהוב עליכם מבין פירות הקיץ – תשמחו לגלות את המתכון לקינוח המתוק הזה. מתכון לפאי אפרסקים משומרים קל להכנה וטעים טעים. אפשר להשתמש גם באפרסקים טריים בעונה: יש לקלף 3 אפרסקים ולבשל אותם כ-10 דקות במים רותחים לפני השימוש.

זמן הכנה: 30 דק' | סה"כ: שעה ו- 5 דק' | תבנית: פאי בקוטר 24/26.

מצרכים לבצק הפאי:

  • ½ כוס חמאה קרה לא מלוחה
  • 2 כוסות קמח
  • 1 כף סוכר
  • ¼ כוס מים קרים
  • מעט מלח

מצרכים למילוי אפרסקים:

  • 1 פחית חצאי אפרסקים משומרים (או 3 אפרסקים טריים, קלופים ומבושלים כ-10 דקות)
  • 1/2 כפית גרידת לימון
  • ¼ כפית אגוז מוסקט או קינמון
  • 2 כפות מיץ מלימון טרי
  • ¼ כוס סוכר חום
  • קורט מלח
  • 1 חלמון ביצה

הוראות הכנה לבצק הפאי:

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  2. בקערת המיקסר מערבלים את כל מצרכי הבצק עד לבצק חלק.
  3. מרדדים את הבצק ומעצבים לכדור. עוטפים בניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח במקרר כמה שעות או למשך הלילה.
  4. לאחר מספר שעות הבצק מוכן לשימוש. משטחים את הבצק לעיגול גדול לפי קוטר תבנית האפייה. משאירים מעט בצק  (כחצי אגרוף) לכיסוי הפאי (מחזירים למקרר את הבצק הנותר).
  5. בעזרת מזלג דוקרים את כל שטח הבצק ליצירת חורי אוורור קטנים.
  6. אופים את הבצק בחום של 190 מעלות למשך 20 דקות, עד שקצוות הבצק הופכות זהובות.

הוראות הכנה למילוי:

  1. את חצאי האפרסקים פורסים לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ.
  2. בסיר גדול על אש נמוכה מבשלים אפרסקים עם גרידת לימון, אגוז מוסקט מגורר, מיץ לימון, סוכר חום ומלח. מערבבים היטב עד להמסת הסוכר.
  3.  יוצקים את תערובת האפרסקים על הבצק המוכן (רק לאחר שהתקרר).
  4. מהבצק הנותר ששמרנו במקרר יוצרים עיגול גדול ודק בגודל שיכסה את הפאי שבתבנית ומניחים את עיגול הבצק מעל למלית. יוצרים בו 2-3 חורים בעזרת סכין או מזלג.
  5. מורידים את הטמפרטורה בתנור ל -175 מעלות ואופים את הפאי למשך כ- 25-30 דקות נוספות, עד שקצת מיץ אפרסק מבעבע מהחורים.
  6.  בתאבון!
אולי יעניין אותך
פופולרי עכשיו

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *