FoodisGood

טאג'ין ירקות וחומוס צמחוני

טאג'ין מרוקאי צמחוני שמשלב חומוס עם משמשים, שקדים קלויים ותבלינים ארומטיים, לצד ירקות צלויים וקוסקוס. ארוחה מלאה ומזינה שמאוד מאוד מתאימה לאירועים חגיגיים.

מתכון לטאג'ין צמחוני

זמן הכנה: 20 דק' | זמן בישול: 40 דק' | סה"כ: שעה

מצרכים:

לטאג'ין:

  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים
  • 2 שיני שום כתושות
  • קמצוץ זעפרן טחון
  • 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית קינמון
  • 12 משמשים מיובשים חתוכים לשניים
  • מיץ מלימון אחד
  • 3 כפות סוכר חום
  • חופן כוסברה טרייה קצוצה
  • 1 ורבע כוסות מרק ירקות או מים
  • 425 גרם גרגרי חומוס קפואים או מקופסת שימורים, מסוננים
  • 6 כפות שקדים קלויים
  • מלח ופלפל

לירקות הקלויים:

  • 3 גזרים (אפשר בצבעים שונים), קלופים וקצוצים גס
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לרבעים
  • 2 בטטה קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל

להגשה: קוסקוס מוכן

הוראות הכנה:

לטאג'ין:

  1. מטגנים בצל בסיר גדול עם שמן זית כ – 10 דקות, עד לריכוך.
  2. מוסיפים שום, תבלינים ומטגנים עוד דקה.
  3. מוסיפים משמשים, מיץ לימון, סוכר וכוסברה. מוסיפים את המרק ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-15 דקות, עד שהרוטב נספג כמעט לחלוטין.
  4. מוסיפים גרגירי חומוס, שקדים קלויים, טועמים ומתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומבשלים 10 דקות נוספות.
  5. מסירים מהאש.

להכנת הירקות הקלויים:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מערבבים בקערה גדולה את כל הירקות החתוכים עם שמן זית, מלח ופלפל עד לציפוי מלא.
  3. מעבירים לתבנית האפייה וצולים כ-30 דקות, מערבבים מפעם לפעם כדי לוודא שהם קלויים מכל הצדדים.

להגשת המנה:

  1. מניחים קוסקוס בצלחת הגשה, מניחים מעל את הירקות הצלויים ומעליהם תבשיל החומוס. אפשר לקשת בכוסברה קצוצה.
    בתאבון!

עוד תבשילים צמחוניים חגיגיים:

שיתוף
WhatsApp
Facebook
Pinterest
Email
דילוג לתוכן