FoodisGood

שיתוף ב whatsapp

טאג'ין ירקות וחומוס צמחוני

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email
טאג'ין מרוקאי צמחוני שמשלב חומוס עם משמשים, שקדים קלויים ותבלינים ארומטיים, לצד ירקות צלויים וקוסקוס. ארוחה מלאה ומזינה שמאוד מאוד מתאימה לאירועים חגיגיים.

מתכון לטאג'ין צמחוני

זמן הכנה: 20 דק' | זמן בישול: 40 דק' | סה"כ: שעה

מצרכים:

לטאג'ין:

  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים
  • 2 שיני שום כתושות
  • קמצוץ זעפרן טחון
  • 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית קינמון
  • 12 משמשים מיובשים חתוכים לשניים
  • מיץ מלימון אחד
  • 3 כפות סוכר חום
  • חופן כוסברה טרייה קצוצה
  • 1 ורבע כוסות מרק ירקות או מים
  • 425 גרם גרגרי חומוס קפואים או מקופסת שימורים, מסוננים
  • 6 כפות שקדים קלויים
  • מלח ופלפל

לירקות הקלויים:

  • 3 גזרים (אפשר בצבעים שונים), קלופים וקצוצים גס
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לרבעים
  • 2 בטטה קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל

להגשה: קוסקוס מוכן

הוראות הכנה:

לטאג'ין:

  1. מטגנים בצל בסיר גדול עם שמן זית כ – 10 דקות, עד לריכוך.
  2. מוסיפים שום, תבלינים ומטגנים עוד דקה.
  3. מוסיפים משמשים, מיץ לימון, סוכר וכוסברה. מוסיפים את המרק ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-15 דקות, עד שהרוטב נספג כמעט לחלוטין.
  4. מוסיפים גרגירי חומוס, שקדים קלויים, טועמים ומתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומבשלים 10 דקות נוספות.
  5. מסירים מהאש.

להכנת הירקות הקלויים:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מערבבים בקערה גדולה את כל הירקות החתוכים עם שמן זית, מלח ופלפל עד לציפוי מלא.
  3. מעבירים לתבנית האפייה וצולים כ-30 דקות, מערבבים מפעם לפעם כדי לוודא שהם קלויים מכל הצדדים.

להגשת המנה:

  1. מניחים קוסקוס בצלחת הגשה, מניחים מעל את הירקות הצלויים ומעליהם תבשיל החומוס. אפשר לקשת בכוסברה קצוצה.
    בתאבון!

עוד תבשילים צמחוניים חגיגיים:

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email