טאג'ין מרוקאי צמחוני שמשלב חומוס עם משמשים, שקדים קלויים ותבלינים ארומטיים, לצד ירקות צלויים וקוסקוס. ארוחה מלאה ומזינה שמאוד מאוד מתאימה לאירועים חגיגיים.
מתכון לטאג'ין צמחוני
זמן הכנה: 20 דק' | זמן בישול: 40 דק' | סה"כ: שעה
מצרכים:
לטאג'ין:
- 3 כפות שמן זית
- 2 בצלים בינוניים קצוצים
- 2 שיני שום כתושות
- קמצוץ זעפרן טחון
- 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
- 1 כפית כמון
- 1 כפית קינמון
- 12 משמשים מיובשים חתוכים לשניים
- מיץ מלימון אחד
- 3 כפות סוכר חום
- חופן כוסברה טרייה קצוצה
- 1 ורבע כוסות מרק ירקות או מים
- 425 גרם גרגרי חומוס קפואים או מקופסת שימורים, מסוננים
- 6 כפות שקדים קלויים
- מלח ופלפל
לירקות הקלויים:
- 3 גזרים (אפשר בצבעים שונים), קלופים וקצוצים גס
- 2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לרבעים
- 2 בטטה קלופים וחתוכים לקוביות
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל
להגשה: קוסקוס מוכן
הוראות הכנה:
לטאג'ין:
- מטגנים בצל בסיר גדול עם שמן זית כ – 10 דקות, עד לריכוך.
- מוסיפים שום, תבלינים ומטגנים עוד דקה.
- מוסיפים משמשים, מיץ לימון, סוכר וכוסברה. מוסיפים את המרק ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-15 דקות, עד שהרוטב נספג כמעט לחלוטין.
- מוסיפים גרגירי חומוס, שקדים קלויים, טועמים ומתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומבשלים 10 דקות נוספות.
- מסירים מהאש.
להכנת הירקות הקלויים:
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מערבבים בקערה גדולה את כל הירקות החתוכים עם שמן זית, מלח ופלפל עד לציפוי מלא.
- מעבירים לתבנית האפייה וצולים כ-30 דקות, מערבבים מפעם לפעם כדי לוודא שהם קלויים מכל הצדדים.
להגשת המנה:
- מניחים קוסקוס בצלחת הגשה, מניחים מעל את הירקות הצלויים ומעליהם תבשיל החומוס. אפשר לקשת בכוסברה קצוצה.
בתאבון!