תבשיל עדשים

תבשיל עדשים עם המון ירקות • טעים, טעים, טעים!

על ידי מיכל מבשלת טבעוני  , , , , ,

מתכון לתבשיל עדשים עם אורז וירקות ברוטב עגבניות. תבשיל מהביל מלא בוויטמינים, בריא ומזין והכי חשוב - משביע! מתאים מאוד כתוספת לארוחה אך יכול בהחלט לשמש כארוחה בפני עצמו.

  • תבשיל בינוני

מצרכים למתכון

בסיס התבשיל

חצי כוס אורז בסמטי שטוף

חצי כוס עדשים ירוקות שהושרו במים ללילה

ירקות התבשיל

בצל לבן קצוץ

בצל סגול קצוץ

3 שיני שום כתושות

2 ענפי סלרי קצוצים

עגבנייה גדולה חתוכה לקוביות קטנות

קוביות מקישוא אחד

חצי סלסלת פטריות שמפיניות חתוכות

חצי כרוב לבן קטן קצוץ

גזר קטן מגורר דק בפומפייה

פלפל אדום קטן חתוך לקוביות קטנות

פלפל קטן חריף קצוץ (לא חובה אבל מומלץ!)

עלי פטרוזיליה שלמים

שמיר יבש

הרבה כוסברה קצוצה או יבשה

לתיבול

רסק עגבניות 100 גרם

כמון

חוויאג'

פפריקה מתוקה

חצי ליטר מיץ עגבניות

כף קטשופ

הוראות הכנה

בסיר גדול מטגנים בצל לבן וסגול עם שום עד שהבצל הופך שקוף.

מוסיפים למחבת את כל שאר הירקות הקצוצים וגם את האורז והעדשים.

מוסיפים את כל מצרכי התבלון ומערבבים היטב.

מבשלים עד שהכל מתרכך ודי מתאחד, מערבבים מדי פעם עם כף עץ כדי שהתחתית לא תידבק.

אפשר להשאיר את התבשיל נוזלי או להסיר את המכסה על מנת לצמצם נוזלים ובכך לקבל תבשיל סמיך יותר עם פחות רוטב.

בבסיסו התבשיל מכיל עדשים וגם אורז אך אפשר לוותר עם האורז.
מבחינת ירקות - אין ירקות חובה וניתן להשמיט או להוסיף איזה ירקות שאוהבים שאינם במתכון.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00