FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

קציצות עדשים כתומות שלא מתייבשות

כבר זמן מה שאתם מחפשים מתכון באמת מוצלח לקציצות עדשים כתומות? כאלה שהן בריאות אבל לא מתייבשות? מצאנו את האחד – מתכון לקציצות עדשים כתומות ועסיסיות שלא מתייבשות! הסוד הוא לא לבשל את העדשים אלא להשרות במים חמים, כך שהעדשים לא מתייבשות בכלל. נסו את המתכון הזה וספרו לנו מה אתם חושבים :)

זמן עבודה: 20 דקות
*כמות הקציצות תלויה בגודל הקציצה שעיצבתם, לבורגר יש לעצב קציצה גדולה יותר, לטיגון הקציצות יש לעצב קציצות קטנות.

מצרכים:

  • 1 כוס עדשים כתומות
  • 1 בצל
  • 1 גזר
  • בטטה בינונית או 2 תפוחי אדמה
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • 2 ביצים
  • 1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
  • 2 כפיות תבלין גריל
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור

הוראות הכנה:

  1. את העדשים הכתומות משרים במים חמים למשך חצי שעה ואז שוטפים היטב תחת ברז. משאירים במסננת להגרת הנוזלים.
  2. בינתיים קולפים ומגרדים את כל הירקות בפומפייה על הצד הדק – הבצל, הגזר, הבטטה. סוחטים היטב מנוזלים בין כפות הידיים ומניחים בקערה גדולה.
  3. לקערת הירקות מוסיפים את העדשים ואת שאר המצרכים – פירורי לחם, פטרוזיליה, ביצים ותבלינים.
  4. מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה. אם צריך מוסיפים עוד כף של פירורי לחם כדי שהעיסה תתייצב.
  5. מכסים את הקערה ומכניסים למקרר למשך 10 דקות.
  6. לאפייה (מומלץ להכין בורגר עדשים): מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים קלות בשמן זית, מסדרים את הקציצות בתבנית, מרססים שמן מעל לקציצות ואופים בתנור חם על 200 מעלות למשך 20 דקות. לאחר 10 דקות אפייה הופכים בזהירות את הקציצות לצד השני, מרססים עוד שמן מעל ומחזירים לתנור.
  7. לטיגון: יוצרים מהעיסה קציצות קטנות בגודל כדור פינג פונג, משטחים מעט ומטגנים בשמן עד להזהבה מכל צד.

אז מה עוד מכינים מעדשים כתומות?

דילוג לתוכן