
הכנת קוסקוס מקצועי בסיר קוסקוס
על ידי אילנית בניזרי מתכונים טבעוניים, מתכונים צמחוניים, תוספות
לפעמים סיר הקוסקוס יכול להפחיד ולהיראות מסובך. הפעם אני מסבירה איך להכין קוסקוס מקצועי בסיר של קוסקוס. כל השלבים באופן מפורט ומובן לפי 3 שלבים.
- זמן עבודה: 40 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 2 שעות 20 דקות
40 דקות
1 שעה 40 דקות
2 שעות 20 דקות
- סיר קוסקוס
מצרכים למתכון
לשלב ראשון
קילו סולת
כוס מים
1/4 כוס שמן
לשלב שני
1.5 כוסות מים
כף מלח
1/4 כוס שמן
לשלב שלישי ואחרון
1/2 כוס מים
כלים מיוחדים
סיר קוסקוס
הוראות הכנה
שלב ראשון
מרתיחים מים בסיר הקוסקוס (בחלק התחתון) מביאים לרתיחה מלאה.
כעת יש ללוש קילו סולת בקערה יחד עם כוס מים, ללוש היטב ולסנן במסננת המיועדת לקוסקוס. להוסיף לסולת רבע כוס שמן ולערבב היטב.
לאחר הכנת הסולת לקוסקוס מעבירים את הסולת לסיר הקוסקוס (בחלק העליון). יוצרים גומה במרכז לאידוי טוב יותר ומאדים במשך שעה.
שלב שני
לאחר מכן, מעבירים את הקוסקוס לקערה, מוסיפים כוס וחצי מים, כף מלח ורבע כוס שמן. מערבבים ופותחים את הקוסקוס עם הידיים.
מחזירים שוב לסיר הקוסקוס, יוצרים גומה במרכז ומאדים 40 דקות נוספת.
שלב שלישי
לסיום, מוציאים את הקוסקוס לקערה, מוסיפים חצי כוס מים ומסננים במסננת.
זהו, הקוסקוס מוכן לאכילה - יש לשלב עם מרק טעים ולהגיש.
בתאבון, אילנית..