FoodisGood

מתכון: תפוחי אדמה מעוכים אקסטרה קריספי

שימו לב – זו אחת הדרכים הכי טעימות לאכול תפוחי אדמה! מתכון לתפוחי אדמה מעוכים קריספיים ומושלמים שיכולים בקלות לשדרג את ארוחת הערב ומתאימים לכל ארוחה חלבית. הם טעימים כמו צ'יפס, פריכים מבחוץ ורכים מבפנים.

זמן עבודה: 15 דקות | 20-25 תפוחי אדמה קטנים

מצרכים:

  • קילו וחצי תפוחי אדמה קטנים (בערך 25 תפוחי אדמה)
  • מים להרתחה + כף מלח
  • 30 גרם חמאה + 2 כפיות שמן זית או 3 כפיות שמן זית בלבד לתפוחי אדמה מעוכים פרווה
  • 3/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. שוטפים היטב את תפוחי האדמה ומשאירים את הקליפה. מבשלים בסיר עם מים רותחים וכף מלח עד לריכוך, כ 20-30 דקות בישול.
  3. מסננים את תפוחי האדמה ומשאירים במסננת למשך 5 דקות לייבוש.
  4. מניחים את תפוחי האדמה על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומועכים בעזרת מועך פירה, לא למעוך עד הסוף רק עד האמצע. משאירים על התבנית למשך 5 דקות נוספות ורק אז מזלפים מעליהם את תערובת החמאה והשמן.
  5. מחממים את החמאה כ-30 שניות במיקרוגל ומערבבים עם שמן הזית.
  6. מפזרים מלח ופלפל שחור ואופים בתנור החם למשך 45 דקות. תפוחי האדמה מוכנים כשהם שחומים מעט ופריכים.
    בתאבון!

עוד דרכים מעולות ליהנות מתפוחי אדמה:

טיפים לתפוחי אדמה מעוכים מושלמים

תפוחי האדמה מוצלחים מאוד כמו שהם, אבל יש כמה דברים חשובים שצריך לתת עליהם דגש:

  • המתכון לא יעבוד עם תפוחי אדמה בגודל רגיל (הגדולים) אבל אפשר להשתמש בתפוחי אדמה בינוניים במידה ואין את הקטנים.
  • אם אתם לא בעניין של קליפה קריספית, ניתן גם לקלף את תפוחי האדמה לפני הבישול במים.
  • אחרי שמועכים את תםוחי האדמה בתבנית חשוב מאוד לתת להם להתקרר מעט לפני שממשיכים, 5 דקות יספיקו.
  • אם רוצים לשלב חמאה זה נפלא, אבל חשוב מאוד לשלב את החמאה ביחד עם השמן, החמאה לבד תישרף במהלך האפייה ולתפוחי האדמה יהיה טעם לוואי.
  • ניתן גם לשדרג את תפוחי האדמה עם שום, תבלינים או עשבי תיבול שאוהבים, *שימו לב – לשום ולעשבי תיבול טריים יש נטייה להישרף בתנור והם יכולים להיות טיפה מרירים, ניתן לשלב אותם באמצע האפייה.
  • אין צורך להפוך את תפוחי האדמה במהלך האפייה, הם יקבלו את המרקם הקריספי מלמטה.
מתכון: חזרת לפסח בקלי קלות

מדריך הכנה של סלט חזרת לפסח, מתאים להגשה לצד גפילטע פיש או על מצה. טעים וחריף. שימו לב, בהכנת החזרת עולים אדים חריפים לכן מומלץ שלא להתקרב עם הפנים.

חמאת פיסטוק ביתית לעוגות וקינוחים

חמאת הפיסטוק משמשת לשדרוג עוגות ומשתלבת נפלא בקרמים וקינוחים. מכינים אותה בבית בקלות בעזרת 3 מצרכים בלבד, ניתן למרוח על פרוסת לחם קלוי, להשתמש במתכונים או לשדרג כל קינוח או עוגה.

סלט מנגולד מרוקאי (סלט עלי סלק)

לפניכם מתכון מסורתי להכנת סלט עלי סלק בסגנון מרוקאי – עלי מנגולד מבושלים קלות ומתובלים הופכים לסלט טעים, מיוחד ושובר שגרה. נסו ולא תתחרטו!

סלט ביצים וסלרי טרי

אחד הסלטים הכי אהובים שישדרגו לכם את הכריך הוא סלט ביצים וסלרי טרי! תנסו אותו כתוספת להמבורגר ותתאהבו!

דילוג לתוכן