המתכון הפשוט הזה מתמקד בתפוחי האדמה! מוסיפים מעט מאוד מצרכים ומתקבלות לביבות סופר פריכות ודקיקות שממש כיף לנשנש. עשר דקות עבודה יידרשו לכם להכין את הלביבות המשגעות הללו.
זמן עבודה: 10 דקות | 12-15 לביבות
מצרכים:
- 2 קילו תפוחי אדמה לבנים
- בצל בינוני
- 6 כפות קמח
- 2 ביצים
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/2 כוס שמן
הוראות הכנה:
- את תפוחי האדמה והבצל – קולפים ומגרדים בפומפייה על הצד הבינוני. מניחים כמה ריבועי נייר סופג, סוחטים את תפוחי האדמה והבצל המגורדים בין 2 ידיים מעל לכיור ומניחים על גבי הנייר סופג.
- בקערה גדולה מערבבים את הירקות המגורדים עם קמח, ביצים, מלח ופלפל.
- במחבת רחבה ועבה על אש בינונית-גבוהה מחממים 1/4 כוס שמן, כשחם, מניחים לביבות מהתערובת בכמות של כף גדושה לכל לביבה, משטחים קלות בעזרת הכף ומטגנים כ-3 דקות, עד להשחמה, הופכים וממשיכים בטיגון עוד כ-3 דקות.
- מעבירים את הלביבות המוכנות לנייר סופג, ומוסיפים למחבת שמן כשיש צורך.