לביבות תפוחי אדמה “מדורה” ביתיות

על ידי טלי אלעזר  ,

דרך קצת שונה להכנת לביבות תפוחי אדמה, במקום להרתיח את תפוחי האדמה נצלה אותם בתנור עם מלח גס ונקבל לביבות עסיסיות וטעימות במיוחד.

  • זמן עבודה: 10 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
  • 10 דקות

    50 דקות

    1 שעה

מצרכים למתכון

12 תפוחי אדמה

מלח גס

2 ביצים

4 כפות פירורי לחם

1 בצל גדול מגורד

מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה

נצפה תחתית של תבנית תנור גדולה במלח גס בנדיבות (שכבה עבה).

נסדר את תפתוחי האדמה על גבי המלח ונכניס לתנור חם על מצב טורבו, 200 מעלות למשך כחצי שעה.

נוציא את תפוחי האדמה, נרוקן את התכולה לקערה גדולה, נצנן מעט.

נוסיף לקערת תפוחי האדמה את שאר מצרכי הלביבות ונערבב היטב לעיסה אחידה.

נטגן היטב בשמן חם כ-3 דקות מכל צד.

שתפו את המתכון >>

2 דירוגים וחוות דעת

ג’וד

26/01/2016

סבתא עושה כך:
מכינה פירה
כשהפירה קר היא מוסיפה ביצה
וקמח עד שהבצק שנוצר אינו דביק.
מרדדת עם מערוך סערך לעובי אצבע .. קורצת לעיגולים ומטגנת .
לאחר הטיגון מפזרים מעט מלח שולחן. יאמי!!!

מירב

29/11/2015

שלום רציתי לשאול האם מכנסים את תפוחי האדמה שלמים או חתוכים הם לא יהיו מלוחים מדי בגלל המלח

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00