לביבות תפוחי אדמה אפויות / מטוגנות

על ידי ממטבחה של עדה כהן  , ,

לא רק לחנוכה: מתכון קל, מהיר וטעים ללביבות תפוחי אדמה הכי טעימות שיש, לביבות שלא תפסיקו לנשנש! מתאימות בסנדוויץ' או בצלחת לצד אורז. ניתן להכין לביבות תפוחי אדמה אפויות בתנור וגם מטוגנות.

  • זמן עבודה: 10 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 25 דקות
  • 10 דקות

    15 דקות

    25 דקות

מצרכים למתכון

5 תפוחי אדמה

בצל גדול

קישוא (לא חובה)

1/2 צרור כוסברה קצוצה

כפית ג'ינג'ר טרי מגורר (לא חובה)

1/2 כוס פירורי לחם

1/2 כוס סולת

2 ביצים

כפית אבקת אפייה

מלח ופלפל שחור

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית כמון

הוראות הכנה

הכנת הלביבות:

את תפוחי האדמה נקלוף ונגרר בפומפייה לקערה גדולה.

את הקישוא והבצל נקלוף ונגרר גם כן לאותה הקערה.

נסחט היטב את נוזלי הירקות ונוסיף לקערה את שאר מצרכי הלביבות.

נערבב היטב עד לקבלת עיסה אחידה, ניצור לביבות.

ללביבות אפויות בתנור:

נרפד תבנית בנייר אפייה ונשמן היטב עם ספריי שמן.

נסדר את הלביבות על נייר האפייה ונרסס שוב בספריי שמן.

נאפה בתנור חם על 180 מעלות כ-10 דקות, נהפוך את הלביבות ונמשיך לאפות כ-10 דקות נוספות, עד להשחמה.

ללביבות מטוגנות:

נחמם שמן חצי עמוק במחבת ונטגן עד להשחמה מכל צד.

נעביר לקערה עם נייר סופג ונגיש.

*טיפים ושדרוגים למתכון:
להכנת לביבות תפוחי אדמה מבושלים (פירה): יש לבשל את תפוחי האדמה במים רותחים כ-15 דקות, לצנן ולגרר בפומפייה.
להכנת לביבות תפוחי אדמה עם בטטה יש להוריד 2 תפוחי אדמה ולהוסיף בטטה בינונית אחת.
ללביבות תפוחי אדמה וגזר ניתן להחליף את הקישוא ב-2 גזרים בינוניים.
להכנת לביבות עם גבינה ניתן להוסיף לעיסת הלביבות 100 גר' גבינה בולגרית או כל גבינה מלוחה אחרת מגוררת.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00