FoodisGood

ריזוטו פטריות כמו במסעדות • ההצלחה מובטחת

ההצלחה מובטחת! עם ריזוטו כזה אי אפשר לטעות – מתכון מפורט, שלב אחר שלב, להכנת ריזוטו פטריות עשיר ומפנק עם שילוב של פטריות מיובשות וטריות. זו כנראה המנה הכי מנחמת שאפשר להגיש למישהו שאוהבים.

זמן עבודה: 30 דקות | 2-3 מנות

מצרכים:

לציר פטריות

  • 50 גרם פטריות פורצ'יני מיובשות
  • 1 ליטר מים רותחים

להכנת הריזוטו

  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות חמאה
  • 250 גרם פטריות טריות, קצוצות
  • מלח ופלפל
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 300 גרם אורז ריזוטו
  • 1 כוס כוס יין לבן
  • חופן עלי פטרוזיליה, קצוצים
  • 25 גרם חמאה
  • 50 גרם גבינת פרמזן' או גרנה פדנו, מגוררת

הוראות הכנה:

לפניכם כל השבלים להכנת ריזוטו פטריות מנצח, עקבו בהקפדה אחר השלבים ותיהנו מהמנה הכי טעימה שיש!

שלב 1 – הכנת ציר פטריות

  1. מניחים 50 גרם פטריות פורצ'יני מיובשות בקערה גדולה ושופכים מעל 1 ליטר מים רותחים.
  2. משרים למשך 20 דקות, ואז מסננים את הפטריות ושומרים את מי הציר בצד.
  3. קוצצים את הפטריות ושומרים בצד.

שלב 2 – הקפצת הפטריות

  1. בסיר סוטאז' (סיר שטוח ורחב) מחממים 2 כפות שמן זית עם כף חמאה על להבה בינונית.
  2. כשהחמאה נמסה מוסיפים פנימה את הפטריות – המיובשות והטריות, מלח ופלפל ומקפיצים על להבה גבוהה למשך 7 דקות. 
    *הפטריות מוכנות כשהן שחומות. מוציאים ומניחים בצלחת בצד.

שלב 3 – טיגון הריזוטו

  1. באותו סיר סוטאז' מחממים שוב כף חמאה וכף של שמן זית ובהם מאדים את הבצל והשום עד שהבצל הופך שקוף ורך, בערך 10 דקות, על להבה בינונית-נמוכה.
  2. על הבצל שבסיר מוסיפים את האורז ומערבבים היטב בעזרת כף עץ.
  3. מגבירים מעט את החום ומוסיפים את היין פנימה, מערבבים באיטיות למשך 2 דקות.
  4. מוסיפים פנימה את הפטריות וגם 1/2 כפית מלח ומערבבים היטב.

שלב 4 – השקיית הריזוטו

  1. מתחילים להשקות את הריזוטו בציר הפטריות – מכוונים להבה לבינונית ומוסיפים לסיר הריזוטו מצקת מרק אחת מציר הפטריות הכל פעם.
  2. ממשיכים בערבוב איטי שאינו פוסק וברגע שהמים נספגים כמעט לחלוטין באורז מוסיפים עוד מצקת מהציר.
    ממשיכים כך עד שהאורז מאוד רך וכמעט מתפורר, זה אמור לקחת בערך 15 דקות,, אם האורז עדיין לא מוכן ונגמר לכם ציר הפטריות מוסיפים קצת מים.
  3. ברגע שהאורז רך מאוד הריזוטו מוכן, זה הזמן להוסיף לסיר 25 גרם חמאה ו 25 גרם גבינה ולערבב ערבוב אחרון לפני הגשה.
  4. מכסים ומניחים לכמה דקות כדי שהאורז יוכל לספוג עודפי נוזלים כשהוא מתקרר מעט.

שלב 5 – סיום והגשת הריזוטו

  1. מסדרים תלולית יפה של ריזוטו בצלחת הגשה עמוקה ורחבה.
  2. מגרדים מעליה גבינה ומפזרים פטרוזיליה בנדיבות. בתאבון!

דברים שחשוב לדעת בדרך להכנת ריזוטו פטריות מושלם

האורז.
אורז להכנת ריזוטו צריך להיות אורז ייעודי, מדובר באורז עגול ועמילני מאוד. חפשו בסופר אורז ריזוטו מסוג ארבוריו (Arborio) או קרנרולי (Carnaroli). אין להשתמש באורז עגול שאינו ייעודי לריזוטו.

הפטריות.
שילוב של פטריות מיובשות המבושלות במים ייספק לנו ציר פטריות נהדר להשקיית הריזוטו וייתן את התוצאה הכי טובה וארומטית לריזוטו שלכם. הפטריות הטריות יספקו מרקם מושלם.

הנוזלים.
להכנת ריזוטו מנצח תצטרכו שילוב של 2 נוזלים; יין לבן וציר פטריות. כל יין לבן יתאים למתכון הזה.

הגבינות.
חמאה היא מצרך חשוב מאוד לריזוטו ולא ניתן להמיר אותה בשום דבר אחר. גבינת פרמז'ן או גרנה פדנו יספקו עומק וטעם מעולה לריזוטו – לא כדאי לוותר על הוספת גבינה לסיר וגם להגשת הריזוטו.

עוד מנות ריזוטו מעניינות:

שיתוף

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.