FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

ריזוטו משודרג עם קרם עגבניות ופרמז'ן

משדרגים את הריזוטו הקלאסי עם קרם עגבניות ביתי שמכינים עם רוזמרין ובזיליקום. את הריזוטו מבשלים עם קרם העגבניות והמון גבינת פרמז'ן והתוצאה מושלמת! הכי מתאים לארוחה זוגית מושקעת.

מתכון לריזוטו פרמז'ן ועגבניות

זמן הכנה: 10 דק' | זמן בישול: 30 דק' | סה"כ: 40 דק'

מצרכים:

לקרם עגבניות:

  • 400 גרם עגבניות קצוצות / מקופסת שימורים
  • 1 ליטר מרק ירקות או מים

לריזוטו:

  • 110 גרם חמאה
  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • עלים מגבעול רוזמרין, קצוצים דק
  • 250 גרם אורז לריזוטו
  • 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • מלח ופלפל

לקישוט:

  • עלי בזיליקום טריים, פרוסים דק

הוראות הכנה:

  1. טוחנים במעבד מזון את העגבניות עם חצי מכמות המרק.
  2. מעבירים לסיר בישול, מוסיפים את יתר המרק, מביאים לרתיחה, מנמיכים ושומרים על אש נמוכה.
  3. בינתיים, מניחים חמאה ושמן בסיר גדול ומחממים בעדינות עד שהחמאה נמסה.
  4. מוסיפים בצל ומבשלים במשך 6-8 דקות עד לריכוך.
  5. מוסיפים שום ורוזמרין ומבשלים עוד דקה.
  6. מוסיפים את האורז, מערבבים ומבשלים דקה.
  7. שופכים פנימה 1/4 מקרם העגבניות, מערבבים וממשיכים לבשל את האורז.
  8. כשהרוטב נספג מוסיפים עוד רבע מהרוטב ומערבבים. ממשיכים כך עד שכל הרוטב נספג והאורז מבושל, קרמי ורך.
  9. מערבבים פנימה גבינת פרמזן, מתבלים במלח ופלפל ומשאירים לנוח דקה.
  10. מעבירים לקערה, מקשטים בעלי בזיליקום ומגישים לצד פרמזן.
    בתאבון!

עוד מתכוני ריזוטו נפלאים:

  1. מתכון בסיסי לריזוטו
  2. ריזוטו פטריות מעולה בקלי קלות
  3. ריזוטו סלק עם קוביות סלק
  4. ארנצ'יני – כדורי ריזוטו ומוצרלה מטוגנים
דילוג לתוכן