מתכון בסיסי לריזוטו

על ידי המתכונים של אתי בן-שמעון  

אמנם הכנת ריזוטו נשמעת מסובכת אבל האמת היא שריזוטו מוצלח ניתן להכין ממש בקלות. מתכון קל וברור לריזוטו אורז בסיסי שיוצא מוצלח וטעים במיוחד.

  • זמן עבודה: 1 שעה 10 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 30 דקות
  • 1 שעה 10 דקות

    20 דקות

    1 שעה 30 דקות

מצרכים למתכון

לציר עוף וירקות בסיסי

2 ליטר מים (כ-10 כוסות)

2-3 שוקי עוף

2 בצלים חתוכים גס

3 גזרים פרוסים

4 גבעולי סלרי עם העלים (לא חובה)

מלח ופלפל לפי הטעם

לריזוטו אורז

1 בצל קצוץ

2 כוסות (חד פעמיות) אורז עגול

הוראות הכנה

מתחילים בהכנת ציר (מרק) עוף וירקות - מרתיחים בסיר את הירקות העוף במשך כשעה עד שהטעמים משתחררים במרק.

במחבת גדולה מטגנים בצל קצוץ עד שהוא מזהיב.

מוסיפים למחבת את האורז העגול ומטגנים ביחד כמה דקות.

מתחילים להוסיף למחבת בכל פעם מצקת אחת מציר העוף ומערבבים לאט ובלי הפסקה עד שהציר נספג באורז.

ממשיכים ככה בכל פעם שהנוזלים נספגים באורז מוסיפים עוד מצקת אחת מציר העוף, מערבבים ושוב.

ממשיכים בהוספת הציר ובישול הריזוטו כ- 20 דקות עד שהאורז רך ומוכן לאכילה.

מגישים את הריזוטו חם עם מעט בצל ירוק קצוץ מעל.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00