
מתכון בסיסי לריזוטו
על ידי המתכונים של אתי בן-שמעון תוספות
אמנם הכנת ריזוטו נשמעת מסובכת אבל האמת היא שריזוטו מוצלח ניתן להכין ממש בקלות. מתכון קל וברור לריזוטו אורז בסיסי שיוצא מוצלח וטעים במיוחד.
- זמן עבודה: 1 שעה 10 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 30 דקות
-
1 שעה 10 דקות
20 דקות
1 שעה 30 דקות
הוראות הכנה
מתחילים בהכנת ציר (מרק) עוף וירקות - מרתיחים בסיר את הירקות העוף במשך כשעה עד שהטעמים משתחררים במרק.
במחבת גדולה מטגנים בצל קצוץ עד שהוא מזהיב.
מוסיפים למחבת את האורז העגול ומטגנים ביחד כמה דקות.
מתחילים להוסיף למחבת בכל פעם מצקת אחת מציר העוף ומערבבים לאט ובלי הפסקה עד שהציר נספג באורז.
ממשיכים ככה בכל פעם שהנוזלים נספגים באורז מוסיפים עוד מצקת אחת מציר העוף, מערבבים ושוב.
ממשיכים בהוספת הציר ובישול הריזוטו כ- 20 דקות עד שהאורז רך ומוכן לאכילה.
מגישים את הריזוטו חם עם מעט בצל ירוק קצוץ מעל.
שיתוף >>
0 דירוגים וחוות דעת

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!