חמאת הפיסטוק משמשת לשדרוג עוגות ומשתלבת נפלא בקרמים וקינוחים. מכינים אותה בבית בקלות בעזרת 3 מצרכים בלבד, ניתן למרוח על פרוסת לחם קלוי, להשתמש במתכונים או לשדרג כל קינוח או עוגה.
מתכון לחמאת פיסטוק ביתית
זמן הכנה: 20 דק'
מצרכים:
- 200 גרם פיסטוקים קלויים קלופים
- 1 כף דבש
- קורט קינמון
הוראות הכנה:
- מכניסים את הפיסטוקים למעבד מזון וטוחנים בפולסים כ – 10 דקות. מידי פעם עוצרים את מעבד המזון ומנקים בעזרת מרית את הפיסטוקים שנדבקו לצדדים.
- בהתחלה יתקבלו פירורים, שיהפכו לאבקה ואז לעיסה מוצקה.
- מוסיפים דבש וקינמון וממשיכים לעבד כ – 10 דקות, עד לקבלת ממרח קרמי ומעט נוזלי.
- מעבירים לצנצנת אטומה ומאחסנים במקרר.
בתאבון!