מתכון לעוגת ביסקוויטים מיוחדת עם פודינג פיסטוק. עוגה מהממת שלא טועמים בכל יום! והכי כיף שהעוגה קלה להכנה. מתאימה לט"ו בשבט ולכל השנה.
זמן הכנה: 20 דק' | סה"כ: 3 שעות ו-20 דק'
מצרכים:
לאינסטנט פודינג פיסטוק:
- 2 חבילות אינסטנט פודינג וניל
- 2 שמנת מתוקה
- 2 כוסות חלב
- 2 כפות סוכר
- 4 כפות גדושות מחית פיסטוק
לקצפת מעל:
- 1 שמנת מתוקה
- 2 כפות סוכר
להרכבת העוגה:
- 500 גרם ביסקוויטים
- כוס חלב לטבילת הביסקוויטים
- פיסטוקים קצוצים לקישוט (אופציונלי)
הוראות הכנה:
מכינים את הפודינג:
- שופכים לקערת מיקסר שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג וניל וסוכר ומתחילים להקציף. לאחר כדקה, מוסיפים את מחית הפיסטוק וממשיכים להקציף עד שמתקבל קרם חלק יציב.
מכינים את הקצפת:
- בקערת מיקסר מקציפם שמנת מתוקה עם סוכר, עד לקבלת קצפת יציבה.
מרכיבים את העוגה:
- טובלים לשנייה ביסקוויטים בחלב ומניחים בתחתית תבנית מלבנית בגודל 18*30 בשתי שכבות של ביסקוויטים.
- מורחים בעדינות מחצית מכמות הפודינג על הביסקוויטים, מכסים בשתי שכבות נוספות של ביסקוויטים טבולים בחלב ומורחים את יתרת הפודינג מעל. מיישרים מעט.
- מורחים את הקצפת המתוקה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך הלילה, או למשך 3 שעות לפחות.
- מקשטים בפיסטוקים קצוצים, פורסים ומגישים.
בתאבון!