איך מכינים מופלטה מרוקאית • מתכון מנצח (כולל תמונות)

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

בכל שנה, מיד אחרי פסח, כולנו מחכים למעדן המרוקאי המתוק שנקרא מופלטה. גם אם אתם לא מוזמנים למימונה, כל אחד יכול להכין מופלטה בבית. אז איך עושים את זה? אתי בן-שמעון מסבירה לנו צעד אחר צעד.

רגע לפני: כל המתכונים לפסח במקום אחד!

מתכון למופלטה מרוקאית

כ-35 מופלטות (תלוי בגודל)

  • 1 ק”ג קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • 3 כוסות מים

הכנת הבצק: 

1. בקערה גדולה נלוש קמח עם שמרים, סוכר ומים כ-5 דקות. נוסיף את המלח, נמשיך ללוש כ-5 דקות נוספות עד לקבלת בצק רק מאוד אך לא דביק.

2. נכסה את הקערה ונניח את הבצק ל-15 דקות.



הכנת הכדורים:

3. מן הבצק נכדרר כדורים קטנים בגודל כדורי פינג-פונג.

4. נמלא תבנית בשמן בגובה של כ-2 ס”מ ובתוך התבנית נניח את כדורי המופלטה.

כדורי בצק למופלטה

5. ניתן לכדורים לנוח בשמן במשך 30 דקות.

הכנת המופלטה:

6. על להבה בינונית נחמם מחבת טפלון רחבה עם מעט מאוד שמן.

מחבת טפלון רחבה למופלטה

7. נפתח כל כדור בצק לעלה עגול, גדול ודק.

עלה מופלטה גדול

8. נניח את העלה הראשון במחבת החמה ונמתין כדקה להזהבה קלה. כשמזהיב, נהפוך את עלה המופלטה ונניח מעליו עלה נוסף. נהפוך את העלים יחדיו ונטגן כ-2 דקות.

הכנת מופלטות

9. נמשיך כך עד ליצירת ערימת מופלטות (10-15 מופלטות בערימה).

ערימת מופלטות על המחבת

10. לאחר שהמופלטות מוכנות נמרח דבש / סילאן / שוקולד / ריבה ועוד..

מופלטה עם דבש

עוד מתכונים מרוקאים מתוקים

קטגוריות: כללי, כתבות לפסח

שיתוף

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *