מה שהכי כיף בפשטידות פרווה זה שאפשר להגיש אותן כתוספת שוברת שגרה בארוחה בשרית ולרוב הן אפילו מצליחות להיות כוכבות הארוחה. כזו היא פשטידה הבצל הפרווה הזאת – קלה להכנה, טעימה להפליא ומושלמת להגשה כתוספת לשולחן הארוחה. כמובן שהיא מתאימה גם לארוחת ערב קלילה לצד סלט טרי 🙂
זמן עבודה: 15 דקות | תבנית: פיירקס מלבנית או מרובעת
מצרכים:
- 4 בצלים לבנים
- 3 ביצים
- 1/2 כוס שמן
- 1/2 כוס מים
- 3/4 כוס קמח תופח
- 1 כף אבקת מרק בצל
- 1 כף אבקת מרק פטריות
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- קולפים את הבצלים, חוצים באמצע ופורסים לפרוסות דקות דקות.
- מערבבים בקערה גדולה את הבצלים עם שאר מצרכי הפשטידה.
- משמנים היטב תבנית ויוצקים פנימה את בלילת הפשטידה.
- אופים בתנור החם למשך 35-40 דקות, עד שהפשטידה משחימה יפה.
- מוציאים מהתנור ומניחים עד השיש לצינון של לפחות 15 דקות לפי שפורסים.
- לאחסון הפשטידה יש לעטוף את התבנית בניילון נצמד ולאחסן במקרר עד 3 ימים.