FoodisGood

שיתוף ב whatsapp

עוף בתנור עם תפוחי אדמה • מתכון פשוט ומוצלח

הכי טעים לארוחת הצהריים – מתכון קל לעוף ותפוחי אדמה אפויים בתנור בתבנית אחת. ארוחה נהדרת בלי מרינדה או מרכיבים מיוחדים שמוכנה תוך שעה. מכניסים הכל לתבנית ואופים! מתקבל עוף פריך מבחוץ ועסיסי מבפנים.

מתכון לעוף בתנור עם תפוחי אדמה

מצרכים:

  • 8 חלקי עוף טריים (שוקיים / ירכיים)
  • 4 תפוחי אדמה גדולים
  • 2 בצלים
  • 1 שן שום קצוצה
  • 2 כפות פפריקה מתוקה ו/או חריפה
  • 1 כפית כורכום
  • 1/2 כפית אבקת מרק עוף
  • 1/4 כפית כמון
  • 1/2 כוס מים
  • מלח ופלפל שחור
  • 5 כפות שמן

הוראות הכנה:

  1. מקלפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות ואת הבצלים לרבעים.
  2. משמנים תבנית מרופדת בנייר אפייה, מניחים בשכבה אחת את תפוחי האדמה, הבצל והעוף.
  3. בקערה בינונית מערביים מים  עם שמן ותבלינים ויוצקים את הרוטב על כל התבנית.
  4. מכסים בנייר כסף ואופים כ-45 דקות על 200 מעלות טורבו.
  5. מסירים את נייר הכסף ואופים עוד כ-7 דקות על מצב גריל.

אוהבים עוף? הנה ארבעה מתכונים שכדאי להכין:

אופציות לשדרוג העוף:

מתכון עוף עם תפוחי אדמה בתנור הוא מתכון קלאסי. פוגשים אותו בכל בית, עם שדרוגים שונים, הנה כמה מהשדרוגים הטובים ביותר:

  • הוספת ירקות שונים לתבשיל – אפשר לשדרג את המנה ולהעשיר את הטעמים על ידי הוספת ירקות כמו אפונה קפואה, בטטה, קישואים, עגבניות או כל ירק אחר שאוהבים.
  • אפשר לתת למנה טעמים מיוחדים – מוסיפים שום ודבש או שום וסויה, או שמוסיפים רוטב סויה או רוטב טריאקי לניחוח אסיאתי

טיפים למנת עוף ותפוחי אדמה מושלמת:

  • כדי שהעוף יצא עסיסי מבשלים את המנה בטמפרטורה גבוהה, מכוסה במכסה או בנייר כסף.
  • כדי לקבל מנה שחומה, מסירים את הכיסוי לקראת סוף האפייה ואופים על גריל מספר דקות.
  • מתבלים בנדיבות אך נזהרים עם המלח. אפשר להשתמש בעשבי תיבול שונים, זה רק משפר את המנה.
  • לעסיסיות יתר, אפשר לעטוף ולעסות את העוף בשמן לפני הצלייה.
  • גוונו עם ירקות וצבעים בתבנית. מניחים את הירקות מתחת לעוף ונהנים מהטעמים.

עוד מתכוני עוף

אולי יעניין אותך
פופולרי עכשיו

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *