מתכון לארנצ'יני – כדורי אורז ממולאים בעוף, פריכים בשילוב תפוחי אדמה. שילוב מנצח של טעמים שאפשר להגיש כמנה ראשונה או כתוספת למנה העיקרית.
זמן הכנה: 30 דק' | זמן בישול: 45 דק' | סה"כ: שעה ו-15 דק'
מצרכים:
למילוי העוף:
- 450 גרם חזה עוף טחון
- 1 כף שמן
- 3 שיני שום כתושות
- 1/2 בצל בינוני קצוץ דק
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית כמון
- 1 כפית כוסברה
- 1/2 כפית קינמון
- 1/2 כרישה קצוצה דק
למעטפת:
- 2 תפוחי אדמה בינוניים (250 גרם) מקולפים וחתוכים לרבעים
- 3 כוסות (700 מ"ל) מים
- 2 כוסות אורז מבושל
- 1/4 כוס קורנפלור
- 1 כפית מלח
- 1/2 כף פלפל שחור
- שמן לטיגון
הוראות הכנה:
להכנת מילוי העוף:
- מחממים שמן במחבת, מוסיפים עוף טחון מערבבים ומטגנים כ – 3 דקות, עד שהעוף מתבשל מעט ומשנה את צבעו.
- מוסיפים שום, בצל, מלח, פלפל שחור, כמון , כוסברה וקינמון. מבשלים כ – 2 דקות נוספות, עד שהבצל והשום מפזרים ניחוח ריחני.
- מוסיפים כרישה, מערבבים ומכבים את האש. מניחים לתערובת להתקרר לטמפרטורת החדר.
להכנת המעטפת:
- מבשלים את תפוחי האדמה במים 12 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים. מסננים ומעבירים לקערה.
- מוסיפים אורז מבושל, קורנפלור, מלח ופלפל שחור.
- מועכים היטב את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. התערובת תהיה מעט דביקה.
- מניחים לתערובת להתקרר לטמפרטורת החדר.
להרכבת המנה:
- מרטיבים מעט את הידיים, לוקחים 2 כפות מתערובת האורז, משטחים בכף היד לעיגול בעובי של כ – 0.5 ס"מ ומניחים במרכז בערך כף מהמילוי.
- סוגרים את האורז סביב העוף ומכדררים בידיים לצורת עיגול. מהדקים היטב כדי שהכדור לא ייפתח בטיגון.
- מטגנים את כדורי האורז במחבת גדולה בחום בינוני, 6-8 דקות. הופכים מידי פעם ומטגנים עד שהכדורים הופכים לזהובים.
- מוציאים ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
- מעבירם לצלחת הגשה לצד תוספת או מטבל שאוהבים ומגישים חם.
בתאבון!