FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

ארנצ'יני עוף • כדורי אורז מטוגנים במילוי עוף

מתכון לארנצ'יני – כדורי אורז ממולאים בעוף, פריכים בשילוב תפוחי אדמה. שילוב מנצח של טעמים שאפשר להגיש כמנה ראשונה או כתוספת למנה העיקרית.

זמן הכנה: 30 דק' | זמן בישול: 45 דק' | סה"כ: שעה ו-15 דק'

מצרכים:

למילוי העוף:

  • 450 גרם חזה עוף טחון
  • 1 כף שמן
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1/2 בצל בינוני קצוץ דק
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית כוסברה
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כרישה קצוצה דק

למעטפת:

  • 2 תפוחי אדמה בינוניים (250 גרם) מקולפים וחתוכים לרבעים
  • 3 כוסות (700 מ"ל) מים
  • 2 כוסות אורז מבושל
  • 1/4 כוס קורנפלור
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כף פלפל שחור
  • שמן לטיגון

הוראות הכנה:

להכנת מילוי העוף:

  1. מחממים שמן במחבת, מוסיפים עוף טחון מערבבים ומטגנים כ – 3 דקות, עד שהעוף מתבשל מעט ומשנה את צבעו.
  2. מוסיפים שום, בצל, מלח, פלפל שחור, כמון , כוסברה וקינמון. מבשלים כ – 2 דקות נוספות, עד שהבצל והשום מפזרים ניחוח ריחני.
  3. מוסיפים כרישה, מערבבים ומכבים את האש. מניחים לתערובת להתקרר לטמפרטורת החדר.

להכנת המעטפת:

  1. מבשלים את תפוחי האדמה במים 12 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים. מסננים ומעבירים לקערה.
  2. מוסיפים אורז מבושל, קורנפלור, מלח ופלפל שחור.
  3. מועכים היטב את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. התערובת תהיה מעט דביקה.
  4. מניחים לתערובת להתקרר לטמפרטורת החדר.

להרכבת המנה:

  1. מרטיבים מעט את הידיים, לוקחים 2 כפות מתערובת האורז, משטחים בכף היד לעיגול בעובי של כ – 0.5 ס"מ ומניחים במרכז בערך כף מהמילוי.
  2. סוגרים את האורז סביב העוף ומכדררים בידיים לצורת עיגול. מהדקים היטב כדי שהכדור לא ייפתח בטיגון.
  3. מטגנים את כדורי האורז במחבת גדולה בחום בינוני, 6-8 דקות. הופכים מידי פעם ומטגנים עד שהכדורים הופכים לזהובים.
  4. מוציאים ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  5. מעבירם לצלחת הגשה לצד תוספת או מטבל שאוהבים ומגישים חם.
    בתאבון!

עוד מתכונים איטלקיים טעימים במיוחד!

דילוג לתוכן