FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: פסטה פרימוורה נהדרת עם מגוון ירקות

מתכון לפסטה פרימוורה צבעונית מלאה בירקות עם שמן זית וגבינת פרמז'ן. הפרימוורה היא פסטה אביבית וזאת בזכות מגוון הירקות הרחב שבמנה, אבל האמת היא שאפשר ליהנות ממנה כל השנה.

זמן עבודה: 20 דקות | סה"כ: 35 דקות

מצרכים:

  • 1 כוס פסטה פרפלה (פרפרים)
  • 1.5 ליטר מים
  • 1 גזר, חתוך לפרוסות עגולות דקיקות
  • ½ פלפל צהוב, חתוך פרוסות דקות
  • 1 פלפל ירוק, חתוך לפרוסות דקות
  • 1 קישוא, חתוך לפרוסות עגולות דקות
  • 1 כוס עגבניות שרי, חצויות לשתיים.
  • 1 כף פלפל שחור טחון טרי
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף עשבי תיבול איטלקיים מיובשים
  • 4 כפות שמן זית
  • 100 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
  • חופן עלי בזיליקום טריים

הוראות הכנה:

  1. מבשלים את הפסטה ב1.5 ליטר מים רותחים עם מעט מלח למשך כשמונה דקות לרמת אל דנטה (מבושלת אך עדיין קשה).
  2. מסננים היטב, מעבירים לקערה ומוסיפים 2 כפות שמן זית, מערבבים לציפוי כל הפסטה.
  3. מחממים תנור ל-250 מעלות.
    מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה את כל הירקות (למעט העגבניות), מפזרים מעל שמן זית, פלפל
    שחור, מלח ועשבי תיבול ומערבבים היטב.
  4. אופים 20 דקות או עד שהירקות משחימים.
  5. מוסיפים את הירקות האפויים, פרמז'ן מגוררת, עגבניות ובזיליקום לקערת הפסטה.
  6. מערבבים היטב ומגישים.

רוטב לפסטה: המתכונים הכי מומלצים מכל הסוגים

אספנו את 8 המתכונים הפופולריים והטובים ביותר לרטבים לפסטה!

עוד מתכוני פסטה אהובים

דילוג לתוכן