עוף צלוי בתנור במרינדה אסיאתית

על ידי המתכונים של תמר מאיר טבקמן  , ,

מתכון למרינדה אסיאתית לעוף בתנור - מערבבים את כל מצרכי המרינדה, משרים את העופות במשך כמה שעות וצולים בתנור. לאחר צלייה מתקבל עוף בטעם אסיאתי נהדר.

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
  • 15 דקות

    45 דקות

    1 שעה

  • 14 עופות במרינדה

מצרכים למתכון

6 כרעיים עוף

8 פולקע עוף

100 מ"ל רוטב סויה

100 מ"ל סילאן

100 מ"ל קטשופ

מעט צ'ילי חריף

3-4 שיני שום כתושות

הוראות הכנה

מערבבים בקערה 100 מ"ל סויה, סילאן וקטשופ עם מעט צ'ילי חריך ושום כתוש. מערבבים היטב לאיחוד טעמים.

מנקים את העופות ומניחים בתבנית גדולה ומעט עמוקה. מעל לעופות שופכים את המרינדה ומשרים במשך שעתיים לפחות.

מסדרים את העופות בתבנית ומכניסים לצלייה על 180 מעלות למשך 45-50 דקות. לאחר 25 דקות הופכים את העופות כדי שכל הצדדים יקבלו את טעם הרוטב.

בסוף הצלייה, אם רוצים עוף שחום יותר, ניתן להעביר את התנור למצב גריל ולצלות עוד 5 דקות.
ניתן להוסיף לתבנית (גדולה יותר) כם תפוחי אדמה חתוכים.

שתפו את המתכון >>

6 דירוגים וחוות דעת

אסתי

07/07/2017

מתכון מהמם!!! יצא פשוט עסיסי ברמותתת אינמילים!!

רונית

06/03/2017

היי
האם לסגור בנייר כסף?

foodisgood

25/02/2017

היי עינת,
ניתן להשתמש במייפל במקום סילאן.

עינת

24/02/2017

מה אפשר לשים במקום סילאן?

foodisgood

04/04/2016

בהחלט ניתן להחליף צ’ילי חריף במתוק.

ס.ר

01/04/2016

אפשר במקום צילי חריף להוסיף צילי מתוק?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00