FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוף בקשיו על המחבת • מנת עוף מנצחת!

מתכון לעוף בקשיו, העוף צרוב קלות במחבת עם קשיו קלוי ברוטב שום בטעם אסיאתי פשוט מעולה. מכינים תוך זמן קצר ונהנים ממנה עיקרית טעימה ומיוחדת.

זמן עבודה: 30 דקות | 4 מנות

מצרכים:

  • 3/4 כוס קשיו טבעים ללא מלח
  • 1-1/2 ק"ג חזה עוף חתוך לקוביות בגודל של 2.5 ס"מ
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 2 כפות שמן
  • 5 שיני שום כתושות
  • 8 בצל ירוק, חלקים לבנים וירוקים מופרדים, כל אחד חתוך לעיגולים קטנים
  • 2 כפות חומץ אורז
  • 1/4 כפית שמן שומשום

לרוטב:

  • 1/4 כוס מים
  • 2 כפיות קורנפלור
  • 4 כפות רוטב הויסין
  • 1 כף רוטב סויה

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור ל – 175 מעלות, מניחים קשיו על תבנית אפייה ואופים כ-5 דקות. מניחים בצד.
  2. בקערה קטנה מכינים את הרוטב – מערבבים מים, קורנפלור, רוטב הויסין ורוטב סויה. מניחים בצד.
  3. מניחים את העוף בקערה גדולה ומתבלים במלח ופלפל.
  4. מחממים כף אחת של שמן על אש גבוהה. מוסיפים חצי מכמות העוף למחבת ומטגנים עד להשחמה קלה כ-3 דקות (העוף לא יהיה מוכן לגמרי). מעבירים לצלחת.
  5. מוסיפים את כף שמן הנותרת למחבת. מוסיפים את שאר העוף, שום והחלק הלבן של הבצל הירוק.
  6. מטגנים כ-3 דקות. מחזירים למחבת את המנה הראשונה של העוף, מנמיכים לאש בינונית, מוסיפים חומץ אורז ומטגנים כ-30שניות.
  7. מוסיפים את תערובת הרוטב לעוף; מבשלים עוד דקה, עד שהעוף מבושל והרוטב מסמיך.
  8. מסירים מהאש, מוסיפים את החלק הירוק של הבצל הירוק, קשיו ושמן שומשום, מערבבים ומגישים מיד.
    בתאבון!

עוד מתכונים מהמטבח האסייתי

דילוג לתוכן