מתכון לעוף בקשיו, העוף צרוב קלות במחבת עם קשיו קלוי ברוטב שום בטעם אסיאתי פשוט מעולה. מכינים תוך זמן קצר ונהנים ממנה עיקרית טעימה ומיוחדת.
זמן עבודה: 30 דקות | 4 מנות
מצרכים:
- 3/4 כוס קשיו טבעים ללא מלח
- 1-1/2 ק"ג חזה עוף חתוך לקוביות בגודל של 2.5 ס"מ
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 2 כפות שמן
- 5 שיני שום כתושות
- 8 בצל ירוק, חלקים לבנים וירוקים מופרדים, כל אחד חתוך לעיגולים קטנים
- 2 כפות חומץ אורז
- 1/4 כפית שמן שומשום
לרוטב:
- 1/4 כוס מים
- 2 כפיות קורנפלור
- 4 כפות רוטב הויסין
- 1 כף רוטב סויה
הוראות הכנה:
- מחממים את התנור ל – 175 מעלות, מניחים קשיו על תבנית אפייה ואופים כ-5 דקות. מניחים בצד.
- בקערה קטנה מכינים את הרוטב – מערבבים מים, קורנפלור, רוטב הויסין ורוטב סויה. מניחים בצד.
- מניחים את העוף בקערה גדולה ומתבלים במלח ופלפל.
- מחממים כף אחת של שמן על אש גבוהה. מוסיפים חצי מכמות העוף למחבת ומטגנים עד להשחמה קלה כ-3 דקות (העוף לא יהיה מוכן לגמרי). מעבירים לצלחת.
- מוסיפים את כף שמן הנותרת למחבת. מוסיפים את שאר העוף, שום והחלק הלבן של הבצל הירוק.
- מטגנים כ-3 דקות. מחזירים למחבת את המנה הראשונה של העוף, מנמיכים לאש בינונית, מוסיפים חומץ אורז ומטגנים כ-30שניות.
- מוסיפים את תערובת הרוטב לעוף; מבשלים עוד דקה, עד שהעוף מבושל והרוטב מסמיך.
- מסירים מהאש, מוסיפים את החלק הירוק של הבצל הירוק, קשיו ושמן שומשום, מערבבים ומגישים מיד.
בתאבון!