טבית עירקי – אורז אדום ועוף

על ידי אילנית בניזרי  ,

את הטבית העירקי מכינים בסיר אחד, מעט מאוד עבודה, 12 שעות על פלטה ומוכן! טבית עירקי של אורז אדום ועוף - הכי פשוט, הכי טעים! ניתן להכין גם עם בשר.

  • זמן עבודה: 40 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 12 שעות 40 דקות
  • 40 דקות

    12 שעות

    12 שעות 40 דקות

  • סיר טבית גדול

מצרכים למתכון

2 כפות שמן

שתי כוסות אורז נקי ומסונן.

בצל בינוני חתוך דק

2 שוקיים עוף

2 ירכיים עוף

כפית מלח

כף רסק עגבניות

כפית בהרט

חצי כפית פלפל שחור

שתי כפיות פפריקה מתוקה

מים

הוראות הכנה

מזהיבים את הבצל עם השמן בסיר.

מוסיפים את התבלינים ואת רסק העגבניות ומערבבים היטב.

מוסיפים את נתחי העוף ומטגנים קלות מכל הצדדים.

מוסיפים חצי כוס מים, סוגרים את המכסה ומשאירים על האש למשך 10 דקות.

מוסיפים 3 וחצי כוסות מים ומביאים לרתיחה.

מוסיפים 2 כוסות אורז (נקי) משאירים על רתיחה למשך 3 דקות ומעבירים לאש קטנה עד שכל המים נספגו (עדיין עם מכסה סגור).

מניחים על פלטת שבת (או בתנור בישול בחום בינוני) למשך 12 שעות לפחות.

פותחים מכסה ומגישים טבית עירקי חם.

מומלץ להגיש עם צנונית פרוסה דק.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00