FoodisGood

בשר מספר 5 (צלי כתף) • איך מבשלים + מתכון בסיסי

כשהוא מבושל כמו שצריך, בשר מספר 5 הוא עסיסי וטעים, מה שהופך אותו לבחירה פופולרית הן עבור בשלנים ביתיים והן עבור שפים מקצועיים כאחד. אז לא משנה מה המנה שתבחרו, אל תחששו להתנסות בבשר מספר 5 – אולי פשוט תופתעו לטובה מהתוצאות.

שם:
בשר מספר 5 – צלי כתף

מרקם:
בשר מס' 5 הוא חלק מהכתף, נתח הבשר הזה הוא בעל שומניות נמוכה יחסית והרקמה שמחברת אותו היא חלבון ולא שומן, במהלך הבישול החלבון נמס ונותן לתבשיל מרקם ג'לטיני מצוין.

מה מכינים עם בשר מספר 5?
בשר מספר 5 הוא בשר רב תכליתי שניתן להשתמש בו במגוון מנות. השימוש העיקרי שלו בישראל הוא להכנת צלי בקר (תבשיל בשר עם תוספות ברוטב).
לעתים קרובות הוא גם נטחן לקציצות או המבורגרים.

מתכון בסיסי לבשר מספר 5 – צלי כתף

מצרכים לבשר:

  • נתח בשר מספר 5
  • בצל שלם – רבעים
  • 3 עלי דפנה
  • קורט פלפל אנגלי
  • 3 שיני שום פרוסות
  • גזר פרוס
  • מלח ופלפל שחור
  • מים לכיסוי הנתח

לרוטב פטריות

  • 2 בצלים קצוצים
  • 1 סלסילת פטריות טריות / קופסת שימורי פטריות שלמוץ
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • קוביות מ-3 תפוחי אדמה *אופציה

הוראות הכנה:

  1. בסיר רחב שמספיק לנתח הבשר כולו מטגנים את הבשר בשמן מכל הצדדים, כ-2 דקות טיגון מכל צד.
  2. מוסיפים לסיר הבשר בצל, עלי דפנה, פלפל אנגלי, פרוסות גזר, שום, מלח ופלפל.
  3. מכסים את הבשר במים חמים, מביאים לרתיחה ומבשלים על חום בינוני במשך 20 דקות.
  4. מנמיכים לחום הכי נמוך ומבשלים למשך שעה.
  5. מוציאים את נתח הבשר, שומרים את מי הבישול בקערה, מניחים את הבשר בצלחת ומכסים בניילון נצמד, מעבירים את מי הבישול ואת נתח הבשר למקרר למשך הלילה.
  6. למחרת פורסים את נתח הבשר לפרוסות בעובי שווה (עובי אצבע וחצי לערך), או לקוביות גדולות.
  7. מכינים את הרוטב: במחבת רחבה מטגנים בצלים בשמן עד שהבצל הופך זהוב קלות.
  8. מסדרים בסיר את פרוסות הבשר, מעל לבשר מפזרים פטריות ותבלינים. ומעל להכל מוסיפים את המי הבישול של הבשר.
  9. מבשלים על להבה נמוכה במשך שעה וחצי, או עד שהבשר מתרכך. בודקים עם מזלג ואם הבשר מתפרק בקלות הוא מוכן. *לאחר שעה של בישול הבשר ברוטב ניתן להוסיף לסיר קוביות תפוחי אדמה.

עוד מתכונים שמתאימים להכנה עם בשר מספר 5

סלט עוף • מתכונים מעניינים לסלט המושלם

סלט עוף הוא ארוחת הצהריים המושלמת לארוז ולקחת לעבודה! הוא משביע, קל להכנה ותמיד טעים. *טיפ: ארזו את הירקות והעוף בקערה סגורה ואת הרוטב בנפרד, כך תוודאו שהירקות בסלט יישארו במרקם קריספי והעוף ישמור על העסיסיות שלו. אספנו 4 מתכונים לסלטי עוף מומלצים לצהריים.

קציצות ברוקולי וגבינות אפויות בתנור

קציצות בריאות ופריכות שמשלבות ברוקולי וגבינות. את הקציצות אופים בתנור ומכינים ממש בקלות. עוד דרך נהדרת לגרום לילדים לאכול ירקות בהנאה. מתכון שחובה לנסות!

8 טעויות נפוצות שעושים בעת הכנת מרק ואיך לתקן אותן
8 טעויות נפוצות שעושים בעת הכנת מרק

החורף בא! ואיזה זמן מושלם יותר להכין מרק אם לא עכשיו? במיוחד לחורף הקרוב אספנו עבורכם 8 טעויות נפוצות שעושית בעת הכנת מרקים, רק כדי שבפעם הבאה שאתם מכינים סיר מרק – הוא יצא הכי טוב שאפשר! בתאבון…

דילוג לתוכן