לקינוח השוקולד האולטימטיבי נסו את עוגת השוקולד העשירה הזאת שמעליה פירורי בצק מתוקים ומפנקים. עוגת שוקולד פירורים שהיא מאוד קלה להכנה אבל סופר מרשימה.
מתכון לעוגת שוקולד פירורים
זמן עבודה: 10 דקות | זמן כולל: 40 דקות | מנות: מתאים ל-4 סועדים | תבנית: פאי קרמית בקוטר 24 ס"מ
מצרכים:
למילוי השוקולד:
- 200 גרם שוקולד מריר איכותי, קצוץ
- 150 מ"ל שמנת מתוקה
- 1 כף קורנפלור
לפירורים:
- 100 גרם אבקת סוכר
- 100 גרם חמאה לא מלוחה קרה וחתוכה לקוביות
- 150 גרם קמח
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- ממלאים קערה שמתאימה למיקרוגל בשמנת המתוקה ומחממים דקה במיקרוגל.
- מוציאים ומוסיפים פנימה את השוקולד הקצוץ ומערבבים היטב.
- מוסיפים קורנפלור וממשיכים לערבב עד לקבלת שוקולד מבריק וסמיך, זה יכול לקחת כמה דקות טובות של ערבוב.
- יוצקים את השוקולד המוכן לתבנית האפייה ומניחים לצינון בטמפרטורת החדר.
- במעבד מזון מעבדים את החמאה עם סוכר וקמח עד למרקם פירורי.
- מפזרים את הפירורים מעל לשוקולד שבתבנית בצורה אחידה.
- אופים בתנור חם במשך 20-15 דקות, עד שהפירורים זהובים.
- מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר 5-10 דקות.
בתאבון!