קציצות בריאות שמשלבות ברוקולי וגבינות. את הקציצות אופים בתנור ומכינים ממש בקלות. עוד דרך נהדרת לגרום לילדים לאכול ירקות בהנאה. מתכון שחובה לנסות!
מתכון לקציצות ברוקולי בתנור
מצרכים:
- 500 גרם ברוקולי (קפוא או טרי)
- 3 שיני שום כתושות
- 1/2 בצל קצוץ דק
- 1 כוס פירורי לחם או פנקו
- 2 ביצים
- 1/2 כוס גבינת צהובה מגוררת
- 1/3 כוס גבינת פרמזן מגוררת
- 1 כפית עלי תימין יבש
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- במחבת קטנה מחממים שמן ומקפיצים בצל ושום עד לריכוך (כ- 7 דקות).
- מעבירים לקערה.
- מבשלים את הברוקולי במיקרוגל (או משרים במים רותחים) 4 דקות, עד שהוא מתרכך מעט.
- מייבשים היטב וקוצצים לחתיכות קטנות מאוד.
- מוסיפים לברוקולי פירורי לחם, ביצים, גבינת פרמזן, גבינת צהובה, בצל ושום. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.
- מתערובת הברוקולי יוצרים קציצות בעובי של כ- 1 ס"מ ומעבירים לתבנית האפייה.
אופים למשך 15 דק', הופכים וממשיכים לאפות לעוד 10 דק'. - מומלץ להגיש לצד יוגורט מתובל בשום, שמן זית ומלח.
בתאבון!