FoodisGood

שיתוף ב whatsapp

קציצות ברוקולי וגבינות אפויות בתנור

קציצות בריאות שמשלבות ברוקולי וגבינות. את הקציצות אופים בתנור ומכינים ממש בקלות. עוד דרך נהדרת לגרום לילדים לאכול ירקות בהנאה. מתכון שחובה לנסות!

מתכון לקציצות ברוקולי בתנור

מצרכים:

  • 500 גרם ברוקולי (קפוא או טרי)
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1/2 בצל קצוץ דק
  • 1 כוס פירורי לחם או פנקו
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס גבינת צהובה מגוררת
  • 1/3 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • 1 כפית עלי תימין יבש
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. במחבת קטנה מחממים שמן ומקפיצים בצל ושום עד לריכוך (כ- 7 דקות).
  3. מעבירים לקערה.
  4. מבשלים את הברוקולי במיקרוגל (או משרים במים רותחים) 4 דקות, עד שהוא מתרכך מעט.
  5. מייבשים היטב וקוצצים לחתיכות קטנות מאוד.
  6. מוסיפים לברוקולי פירורי לחם, ביצים, גבינת פרמזן, גבינת צהובה, בצל ושום. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.
  7. מתערובת הברוקולי יוצרים קציצות בעובי של כ- 1 ס"מ ומעבירים לתבנית האפייה.
    אופים למשך 15 דק', הופכים וממשיכים לאפות לעוד 10 דק'.
  8. מומלץ להגיש לצד יוגורט מתובל בשום, שמן זית ומלח.
    בתאבון!

עוד מתכוני ברוקולי ששווה לנסות:

שיתוף

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *