FoodisGood

מדריך: חצילים מושלמים בסיר טיגון ללא שמן

השום במתכון הזה מקפיץ ומדגיש את טעם החציל וביחד עם שמן זית, מלח ופלפל שחור מתקבלות פרוסות חציל קריספיות נהדרות. עם כמה מצרכים בסיסיים מתקבלים חצילים בטעם נפלא שישמשו אתכם בסלט, בכריך, כתוספת ליד ארוחה ומה שתבחרו והם בהחלט מכילים פחות שמן מחצילים מטוגנים.

מתכון לחצילים בסיר טיגון ללא שמן

מצרכים:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית אבקת שום או שן שום כתושה
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח להמלחת החצילים לפני אפייה
  • חציל גדול וקל

הוראות הכנה:

  1. שוטפים את החציל ומייבשים במגבת נייר.
  2. חותכים את החציל לפרוסות בעובי של אצבע.
  3. מניחים את פרוסות החציל על משטח מרופד בנייר סופג וממליחים היטב, מניחים לחצי שעה לפחות.
  4. מחממים את הסיר טיגון ללא שמן ומכוונים ל-200 מעלות, 20 דקות.
  5. מנערים את החצילים מהמלח ומעבירים לקערה.
  6. מוסיפים לקערת החצילים את התבלינים ושופכים פנימה את השמן ומערבבים מהר והרבה כך שכל החצילים יצופו בשמן באופן אחיד.
  7. כשהסיר חם מכניסים פנימה את החצילים ואופים עשר דקות, מנערים את הסיר ומערבבים היטב ואופים עוד עשר דקות.
  8. מוציאים ומניחים לצינון קל, החצילים מאוד מאוד חמים.

עוד דרכים להכין חצילים:

  1. חצילים מטוגנים מנצחים
  2. סלט חצילים בטחינה
  3. חצילים אפויים בתנור בקלות
12 רטבים קלים לסלט שניתן להכין בכל בית
12 רטבים קלים לסלט שניתן להכין בכל בית

מאחורי כל סלט טוב עומד רוטב מנצח, אז אם אתם מחפשים לשדרג את הסלט הרגיל ולהוסיף לו טעמים וניחוחות מעניינים, הכתבה הבאה בדיוק בשבילכם! 12 מתכונים מעולים לרטבים ביתיים לסלט שניתן להכין בכל בית.

30+ טיפים לבישול שישנו את חייכם במטבח

איך שוברים ביצה בדרך הנכונה? איך מכינים צ'יפס כמו במסעדה ואיך מחלצים את גרעיני הרימון מבלי להתלכלך? אספנו עבורכם מעל ל-30 טיפים חשובים ומוצלחים ביותר לשיפור טעמים ועבודה נכונה במטבח.

לחם בריאות • 5 מתכונים ביתיים וקלים

איזה כיף שניתן להכין לחם ביתי עם מרכיבים בריאים יותר. מחפשים מתכוני לחם בריאות? 5 המתכונים האלה כולם קלים להכנה ומושלמים למי שמחפש אפשרות בריאה יותר. תיהנו!

מרק תימני • מתכון למרק מחמם ובריא

מתכון מנצח למרק תימני אורגינל, כולל מתכון ללחוח שהוא חובה להגשת המרק הזה. המרק התימני הוא מרק מסורתי עם כל כך הרבה טעמים. משלב עוף, עצמות וירקות בבישול ארוך.

דילוג לתוכן