Refresh

This website www.foodisgood.co.il/general/sotlatch/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

FoodisGood

סוטלאץ' • פודינג אורז מתוק בחלב וקינמון

למנה המתוקה הזאת יש המון שמות – סטולאץ' / פודינג אורז / דייסת אורז ועוד.. את הפודינג מכינים עם אורז, חלב, שמנת מתוקה וסוכר ואי אפשר בלי קינמון שיהפוך את המנה לריחנית ונהדרת. למי שאוהב – ניתן גם לשדרג עם אניס. מומלץ מאוד כמנה מתוקה לארוחת ערב משפחתית בערב חורפי.

מתכון לפודינג אורז מתוק

זמן הכנה: 10 דקות | זמן בישול: 20 דקות | סה"כ: 30 דק'

מצרכים:

  • 1 ליטר חלב 3%
  • 250 גרם אורז שטוף
  • 2 כוסות מים
  • 1 מקל קינמון
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 2 כוכבי אניס (אופציה בלבד)
  • להגשה: קינמון טחון

הוראות הכנה:

  1. מכניסים לסיר מים, מקל קינמון ואניס ומביאים לרתיחה.
  2. מוציאים את הקינמון והאניס, מוסיפים אורז, מכסים ומבשלים על אש קטנה 10 דקות.
  3. מוסיפים לסיר חלב, סוכר ושמנת ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל ללא מכסה 10 דקות או עד לקבלת סמיכות רצויה.
  4. לפודינג חלק: טוחנים את התערובת בבלנדר מוט או במעבד מזון. אפשר לוותר על השלב הזה.
  5. יוצקים לכלי הגשה, מקשטים בקינמון ומגישים.
  6. ניתן להגיש חם או קר.
    בתאבון!

עוד מתכוני פודינג נהדרים:

  1. פודינג צ'יה עם שוקולד וחמאת בוטנים
  2. פודינג אורז טבעוני עם מנגו וקוקוס קלוי
  3. קינוח פודינג טפיוקה עם סלט פירות וקרם ווניל
שיתוף
WhatsApp
Facebook
Pinterest
Email
דילוג לתוכן