למנה המתוקה הזאת יש המון שמות – סטולאץ' / פודינג אורז / דייסת אורז ועוד.. את הפודינג מכינים עם אורז, חלב, שמנת מתוקה וסוכר ואי אפשר בלי קינמון שיהפוך את המנה לריחנית ונהדרת. למי שאוהב – ניתן גם לשדרג עם אניס. מומלץ מאוד כמנה מתוקה לארוחת ערב משפחתית בערב חורפי.
מתכון לפודינג אורז מתוק
זמן הכנה: 10 דקות | זמן בישול: 20 דקות | סה"כ: 30 דק'
מצרכים:
- 1 ליטר חלב 3%
- 250 גרם אורז שטוף
- 2 כוסות מים
- 1 מקל קינמון
- 3/4 כוס סוכר
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 2 כוכבי אניס (אופציה בלבד)
- להגשה: קינמון טחון
הוראות הכנה:
- מכניסים לסיר מים, מקל קינמון ואניס ומביאים לרתיחה.
- מוציאים את הקינמון והאניס, מוסיפים אורז, מכסים ומבשלים על אש קטנה 10 דקות.
- מוסיפים לסיר חלב, סוכר ושמנת ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל ללא מכסה 10 דקות או עד לקבלת סמיכות רצויה.
- לפודינג חלק: טוחנים את התערובת בבלנדר מוט או במעבד מזון. אפשר לוותר על השלב הזה.
- יוצקים לכלי הגשה, מקשטים בקינמון ומגישים.
- ניתן להגיש חם או קר.
בתאבון!