הנה דרך מצויינת להפוך מנה סופר מושחתת להרבה יותר בריאה – מתכון גאוני להכנת כרובית בגבינה בקלי קלות מ-5 מצרכים בלבד. מנה מצויינת לארוחת ערב שוברת שגרה ומאוד מאוד טעימה.
*שימו לב: המתכון הקלאסי למק אנד צ'יז הוא כמובן עם פסטה, תמצאו אותו כאן >> מקרוני בגבינה
זמן עבודה: 15 דקות | תבנית: פיירקס בינונית
מצרכים:
- 4 כוסות פרחי כרובית
- 1/2 כוס שמנת לבישול
- 30 גרם גבינת שמנת טבעית
- 1/2 כוס גבינת צ'דר מגורדת
- קורט מלח ופלפל
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל 190 מעלות.
- חותכים את הכרובית לפרחים קטנים, שוטפים היטב במים.
- מרתיחים את הכרובית בסיר עם מים וכפית מלח כ–5 דקות, עד שהיא מתרככת, מוציאים מהסיר ומסננים.
- על אש בינונית מבשלים שמנת מתוקה וגבינת שמנת, עד שהן נמסות לחלוטין.
- מוסיפים פנימה גבינת הצ'דר (שומרים ככף ממנה בצד).
- מניחים את פרחי הכרובית בתבנית משומנת קלות ויוצקים מעל את תערובת הגבינות.
- מפזרים את שארית גבינת הצ'דר ואופים 15 דקות, עד להשחמה יפה של החלק העליון.
בתאבון!