12 רטבים קלים לסלט שניתן להכין בכל בית

  פורסם בתאריך   על ידי   2 תגובות

12 רטבים קלים לסלט שניתן להכין בכל בית

בין אם מדובר בסלט פשוט ובין אם החלטתם להכין סלט מושקע, כל סלט מצריך רוטב מוצלח שימלא אותו בטעמים. 12 המתכונים הבאים לרטבים קלים וטעימים לסלט יעזרו לכם לשדרג את הסלט שלכם במינימום מאמץ.

רוטב ויניגרט תותים מרענן

שילוב של פירות עם שמן זית וחומץ בלסמי יוצר רוטב נפלא למגוון סלטים, נסו את הרוטב הבא על סלטים ירוקים, סלטים המשלבים פירות, סלטי קיסר, סלטים עם אגוזים ועוד..

  • 1/4 כוס ריבת תותים
  • 1/4 כוס חומץ בלסמי
  • 1/4 כוס חרדל דיז’ון
  • 1/2 כפית פלפל אדום גרוס
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/2 כוס מים

הכנת הרוטב: בקערה בינונית נערבב יחדיו ריבה, חומץ בלסמי, חרדל ופלפל אדום גרוס. נוסיף בהדרגה את שמן הזית והמים. נשמור במקרר עד להגשה.



רוטב גבינה כחולה ביתי

רוטב גבינה כחולה כל-כך מוצלח וקל להכנה שניתן לאחסן בקלות בבקבוק לחיץ ולהגיש על מגוון סלטים, הגישו את הרוטב הבא על סלטים ירוקים, סלטי פסטה, סלטים עם טונה, סלטים עם אגוזים, תפוחי אדמה ועוד..

  • 1.5 כוסות שמנת חמוצה
  • 1/4 כוס מיונה
  • 1 כף שמן
  • 1 כף חומץ
  • 100 גרם גבינה כחולה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/8 כפית פלפל שחור גרוס

הכנת הרוטב: את כל מרכיבי הרוטב נטחן יחדיו בבלנדר עד לקבלת מרקם נוזלי וללא גושים. נשתמש טרי על סלט או נאחסן בבקבוק לחיץ במקרר.

רוטב חרדל דיז’ון

רוטב מנצח שמתאים למגוון רחב של מנות, מלבד סלטים ירוקים, סלטי שורשים, כרוב, אגוזים, סלטים עם גבינות או בשר, מתאים רוטב הדיז’ון גם כמרינדה סופר מוצלחת לירקות בגריל. ההכנה קלה והתוצאה נהדרת.

  • 1 כוס שמן
  • 1/2 כוס חומץ
  • 3/4 כפית מלח
  • 1 כף חרדל דיז’ון
  • 1 כף בצל מגורד
  • 1 כף סוכר

הכנת הרוטב: בקערה בינונית נקציף יחדיו את כל מרכיבי הרוטב בעזרת מטרפה עש לשילוב. נגיש על סלט או נשתמש כמרינדה. נשמור את הרוטב מכוסה במקרר עד להגשה.



רוטב ויניגרט בלסמי בסיסי

רוטב הבלסמי הבסיסי הזה הוא רוטב שבקלות יקפיץ כל סלט וייתן לו טעמים עשירים  ומעניינים יותר. עם מצרכים בסיסיים שמשתלבים יחדיו בצורה הטובה ביותר ויוצרים רוטב מנצח לסלטים ירוקים, סלטים עם גבינות, סלט שורשים, כרוב, אספרגוס מאודה ועוד..

  • 1 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס חומץ לבן
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1 כפית אבקת בצל
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור

הכנת הרוטב: בקערה בינונית נקציף את כל מצרכי הסלט בעזרת מטרפה ידנית עד לערבוב מוחלט. נגיש מיד או נשמור מכוסה במקרר עד להגשה.

רוטב חרדל ודבש מנצח

את הרוטב הבא אתם תכינו שוב ושוב ותמשמשו בו כתיבול לסלט, בכריכים, במטבל משגע לירקות חתוכים ולאין ספור שימושים נוספים. רוטב חרדל ודבש ביתי שכל אחד יכול להכין. הולך מצוין עם כל סלט: ירוק, עוף, גבינות, בטטה, תפוחי אדמה, ירקות, אגוזים וכל סלט אחר, מלבד סלט פירות.

  • 1 ורבע כוסות מיונז
  • 1/3 כוס דבש
  • 2/3 כוסות שמן
  • 1 כף חומץ לבן
  • 1/2 כפית אבקת בצל
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות חרדל

בקערה בינונית נקציף יחדיו את כל חומרי הרוטב עד לקבל מרקם חלק וללא גושים. נגיש מיד או נשמור מכוסה במקרר עד לשימוש.

רוטב קיסר רזה

על ידי החלפת כמה מרכיבים שמנים במתכון הבסיסי של רוטב קיסר נקבל קוטב רזה וקליל שמוסיף טעם נהדר לסלטי קיסר, סלטים ירוקים, סלטי פסטה, סלט ניסואז ועוד..

  • 1 כוס מיונז
  • 3/4 כוס חלב דל שומן
  • 1 כף חרדל דיז’ון
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1/2 כוס גבינת פרמז’ן מגוררת
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור

הכנת הרוטב: בקערה בינונית נשלב את כל המרכיבים ונערבב עד לקבלת קרם חלק, נשתמש מיד או נשמור במקרר עד להגשה.

רוטב דבש ופרג מיוחד

ממש כמו במסעדות, כשצריך לחדש ולגוון בוחרים ברוטב מיוחד ושונה. רוטב דבש ופרג עונה על הצורך לחדש ולגוון בצורה הטובה ביותר. הגישו את הרוטב הזה על ירקות חתוכים גס, סלטים ירוקים ואפילו על סלטי פירות. סלט קיסר יקבל שינוי ורענון מיידי עם הרוטב הזה.

  • 3/4 כוס מיונז
  • 1/3 כוס דבש
  • 2 כפות חרדל
  • 2 כפות זרעי פרג
  • 1/8 כפית מלח
  • 1/8 כפית פלפל שחור

הכנת הרוטב: בקערה בינונית נשלב את כל מרכיבי הרוטב ונקציף עד לקבלת מרקם אחיד. נגיש מיד או נשמור מכוסה במקרר.

רוטב צרפתי בסיסי

אם אתם מרבים לקנות רטבים מוכנים בסופר ופשוט להוסיף אותם לכל סלט, תשמחו לשמוע שהרוטב הצרפתי הביתית הזה יתאים לכם עם כל סלט. רוטב בסיסי ומוצלח שניתן להכין לבד לגמרי, לשמור בבקבוק לחיץ ולשפר כל סלט מיד.

  • 1 כוס מיונז
  • 1/4 כוס חמאה רכה
  • 1 כפית חומץ לבן
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כפית שמיר קצוץ
  • 1/8 כפית סוכר
  • 1/8 כפית מלח
  • 1/8 כפית פלפל שחור

הכנת הרוטב: בקערה בינונית נשלב את כל החומרים ונערבב עד לתערובת חלקה, נגיש מיד או נשמור מכוסה במקרר עד להגשה.



רוטב דבש ואגוזים חם

שילוב טעמים מתוקים וחמצמצים שלוקחים את הרוטב הביתי הזה לרמה חדשה לגמרי. רוטב מיוחד במינו שיהפוך כל סלט לסלט המושלם לאירוח. הגישו את הרוטב הזה לצד סלטים ירוקים, בטטות, תפוחי אדמה, סלטים עם גבינות ואפילו סלטי עוף.

  • 2 כפות שמן
  • 1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים
  • 1/3 כוס דבש
  • 1/4 כוס סירופ מייפל
  • 1/2 כוס מים

בסיר קטן מחממים שמן עם אגוזי מלך וקולים אותם מעט עד שהם הופכים חומים. מוסיפים דבש, סירופ מייפל ומים ומערבבים היטב. מבשלים על להבה נמוכה כ-5 דקות, עד שהרוטב חם.

רוטב יווני לסלט

מלבד סלט יווני הרוטב היווני יתאים לכם לכל סלט ים תיכוני טרי. עם המתכון הבא תוכלי ליהנות מרוטב יווני מוצלח במיוחד מבלי לצאת מהבית הגישו לצג כל סלט, מלבד סלט ירקות.

  • 3/4 כוס שמן זית
  • 1/3 כוס מיץ לימון
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור

הכנת הרוטב: בקערה קטנה שלבו את כל מצרכי הרוטב וערבבו היטב לאיחוד המרכיבים. הגישו מיד או שמרו במקרר עד להגשה.

רוטב פסטו בסיסי

רוטב הפסטו הקליל הזה יתאים למבחר סלטים מעניינים, הגישו אותו עם סלט תפוחי אדמה, בטטות, סלט גרגירי חומוס, סלט פסטה, עוף, סלט עם גבינות ועוד..

  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפות מים
  • 2 כפות גיבנת פרמז’ן מגוררת
  • 2 כפות בזיליקום קצוץ
  • 1 כף מיץ לימון
  • 2 כפות צנוברים

הכנת הרוטב: בבלנד נטחן היטב את כל מרכיבי הרוטב לקבלת מרקם חלק, ניתן לדלל את הרוטב ע”י הוספת שמן זית. ערבבו היטב לפני הגשה.

רוטב סויה ושומשום

אם אתם מרבים להכין סלט כרוב, הרוטב הזה יעזור לכם לגוון ולשדרג את הסלט. הגישו מעל סלט כרוב רגיל או משודרג עם אגוזים. הרוטב מתאים מאוד גם לסלטים ירוקים, סלט בצל, סלט אטריות שעועית ועוד..

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 1 כפת רוטב סויה
  • 1 כף חומץ בן יין אדום

הכנת הרוטב: בקערה קטנה נערבב היטב את כל מרכיבי הרוטב עד לאיחוד, נערבב עם סלט ונניח לספיגת טעמים מקסימלית במקרר.



אז למה לקנות רוטב מוכן כשאפשר להכין מבחר כל-כך רחב של רטבים טעימים בכל בית? זכרו להתאים את הרוטב לאופי הסלט ולמנה העיקרית המוגשת לצידו. קליק למגוון מתכוני סלטים באתר.

קטגוריות: בריאות, כלליתגיות: ,

שיתוף

2 תגובות

  1. rita :

    למרות שאני תמיד מכינה רוטב ויניגרט או בלסמי לסלטים, אני ממליצה מאוד על רוטב סויה ושומשום לסלט כרוב לבן, טעים!
    תודה

  2. שני :

    כמה זמן נשמרים הרטבים במקרר?

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *