FoodisGood

מתכון: סלט סלק מגורד עם שום ומיץ לימון

סלק מגורד שמתבלים עם שום, מיץ לימון, חומץ וכמון. מתכון קל מאוד לסלט שמשלים בצורה נהדרת כל ארוחה. את הסלט אפשר לשדרג ולהוסיף אגוזי מלך, פטרוזיליה או כוסברה, בהתאם להעדפה שלכם. בכל מקרה, התוצאה טעימה!

מתכון לסלט סלק מגורד

מצרכים:

  • 3 סלק טריים לא מקולפים או חבילת סלק מבושל באריזת ואקום
  • מיץ מחצי לימון
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כף חומץ
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית סוכר
  • מעט כמון, עד רבע כפית
  • מעט פלפל שחור
  • לשדרוג הסלט: צרור פטרוזיליה או כוסברה קצוצה + חצי כוס אגוזי מלך קצוצים גס (אופציונלי)

הוראות הכנה:

  1. אם משתמשים בסלק טרי, שוטפים היטב את הסלק ומבשלים במים כ-40 דקות, עד שהם מתרככים. מוציאים מהמים, מקררים ומקלפים.
  2. מערבבים בקערה קטנה את מרכיבי הרוטב ומניחים בצד.
  3. מגרדים את הסלק בפומפייה על הצד הגס ומעבירים לקערה.
  4. מוסיפים את הרוטב ומערבבים.
  5. מפזרים אגוזי מלך ופטרוזיליה או כוסברה מעל ומערבבים.
  6. שומרים במקרר עד להגשה.
    בתאבון!

*טיפ: ניתן להכין את הסלט גם מבלי לבשל את הסלק ובעצם להשתמש בסלק טרי, קלוף ולגרד אותו על הצד הדק של הפומפייה. יש להשאיר במקרר לפחות שעתיים לפני ההגשה להתרככות הסלק.

עוד סלטים שתוכלו להכין עם סלק:

  1. סלט סלק חי חריף אש
  2. סלט סלק אדום מבושל
  3. סלט גזר וסלק חי בחומץ וחרדל דיז'ון
בניצה – מאפה פילו וגבינה בלקני

מתכון קלאסי לבניצה – המאפה הבלקני המהמם הזה הוא אחד מהטעימים ביותר שיש. שבלול עלי פילו במלית עסיסית של יוגורט וגבינה. והכי כי שזה באמת קל להכנה (ונראה סופר מרשים).

סלט קפרזה ביתי בקלי קלות

הסוד בקפרזה מוצלח הוא שימוש במרכיבים טריים ובחומץ בלסמי איכותי. לפניכם מתכון לסלט קפרזה קלאסי + הצעות הגשה לסלט.

דילוג לתוכן