FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

לחמניות חלב רכות ואווריריות בטירוף

לחמניות מיוחדות שמשלבות חלב ושמנת מתוקה במרקם רך ואוורירי במיוחד. הלחמניות מתיקות במעודנת ונשמרות רכות גם אחרי הקפאה והפשרה.

מתכון ללחמניות חלב

זמן הכנה: 30 דק' | זמן התפחה: שעתיים | זמן אפייה: 25 דק' | סה"כ: 3 שעות

מצרכים:

(ל-12 לחמניות)

  • 2 וחצי כוסות קמח
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס חלב
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 3 כפות סוכר
  • 1/2 כף שמרים יבשים
  • 1 כפית מלח
  • ביצה טרופה להברשה

הוראות הכנה:

  1. מרפדים תבנית אפייה מלבנית 30×20 ס"מ בנייר אפייה.
  2. מחממים במיקרוגל חלב ושמנת כחצי דקה.
  3. מערבבים בקערת מיקסר קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים חלב ושמנת ומערבבים.
  4. מוסיפים ביצה ומלח ומערבבים לבצק אחיד.
  5. ממשיכים ללוש כ – 10 דקות נוספות (מתקבל בצק גמיש ומעט דביק).
  6. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כשעה או עד להכפלת הנפח.
  7. לאחר כשעה מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ולשים מספר דקות.
  8. מחלקים את הבצק ל-12 חלקים, מעצבים לכדורים ומניחים בתבנית האפייה.
  9. מכסים ומתפיחים עד שהלחמניות ממלאות את כל התבנית.
  10. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
  11. מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ואופים כ – 25 דקות, או עד שהלחם מזהיב מעל.
  12. מוציאים, אוכלים ונהנים!
    בתאבון!

עוד מתכוני לחמניות מיוחדות:

דילוג לתוכן