לחמניות מיוחדות שמשלבות חלב ושמנת מתוקה במרקם רך ואוורירי במיוחד. הלחמניות מתיקות במעודנת ונשמרות רכות גם אחרי הקפאה והפשרה.
מתכון ללחמניות חלב
זמן הכנה: 30 דק' | זמן התפחה: שעתיים | זמן אפייה: 25 דק' | סה"כ: 3 שעות
מצרכים:
(ל-12 לחמניות)
- 2 וחצי כוסות קמח
- 1 ביצה
- 1/2 כוס חלב
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
- 3 כפות סוכר
- 1/2 כף שמרים יבשים
- 1 כפית מלח
- ביצה טרופה להברשה
הוראות הכנה:
- מרפדים תבנית אפייה מלבנית 30×20 ס"מ בנייר אפייה.
- מחממים במיקרוגל חלב ושמנת כחצי דקה.
- מערבבים בקערת מיקסר קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים חלב ושמנת ומערבבים.
- מוסיפים ביצה ומלח ומערבבים לבצק אחיד.
- ממשיכים ללוש כ – 10 דקות נוספות (מתקבל בצק גמיש ומעט דביק).
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כשעה או עד להכפלת הנפח.
- לאחר כשעה מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ולשים מספר דקות.
- מחלקים את הבצק ל-12 חלקים, מעצבים לכדורים ומניחים בתבנית האפייה.
- מכסים ומתפיחים עד שהלחמניות ממלאות את כל התבנית.
- בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ואופים כ – 25 דקות, או עד שהלחם מזהיב מעל.
- מוציאים, אוכלים ונהנים!
בתאבון!