
לחמניות ביתיות מקמח כוסמין
על ידי בת-חן סטודיו לבישול ואפיה לחם ומאפים, מתכונים בריאים
מתכון מעולה ובריא ללחמניות מקמח כוסמין, לחמניות טעימות, בריאות, קלות להכנה ואפילו טובות להקפאה. אצלי הילדים טרפו ולא הבחינו בכלל שיש קמח כוסמין.
- זמן עבודה: 40 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 55 דקות
-
40 דקות
15 דקות
55 דקות
- 15 לחמניות כוסמין
הוראות הכנה
בקערת המיקסר עם וו לישה שמים: קמח, שמרים וסוכר ומערבבים דקה.
מוסיפים לקערה את המים בהדרגה וחצי מכמות השמן במתכון.
לשים את הבצק במשך 6 דקות ולאחר מכן מוסיפים את שארית השמן.
לשים את הבצק עוד 2 דקות נוספות.
מוסיפים את המלח ולשים דקה נוספת - הבצק מעט דביק.
התפחה ראשונה: בקערה מכוסה עם מגבת מתפיחים כשעה או עד הכפלת הנפח.
שקילת הבצק: מחלקים את הבצק ל-15 חתיכות, כל חתיכה במשקל 130 גרם.
עיצוב הלחמניות: כל חתיכה מכדררים לצורת כדור ליצירת לחמנייה עגולה ויפה.
התפחה שנייה: מתפיחים את הלחמניות כ חצי שעה על תבנית עם נייר אפיה, כאשר הלחמניות מכוסות במגבת.
זיגוג מעל ללחמניות: מורחים בביצה ושומשום.
אפיה: 15 דקות בחום של 220 מעלות.
שיתוף >>
13 דירוגים וחוות דעת
פלוניתוש
23/10/2018
הלחמניות יצאות מושלם!!!!!!!!!
יותם
22/10/2017
מה עושה מי שרוצה לחמניות טריות בבוקר?
האם יש דרך לעשות חלק מהאפייה בערב וחלק בבוקר?

19/02/2017
היי נוגה,
ממליצה לשקול את הקמח במקום להמיר לכוסות כדי שהלחמניות יצאו כמו שצריך.
בהחלט ניתן וכדאי להוסיף עשבי תיבול יבשים, ככפית.
ניתן למרוח בשמן זית במקום ביצה בהחלט.
נוגה
14/02/2017
הי, כמה כוסות הן 500 גרם קמח? את חושבת שאפשר לשים עשהי תיבול בפנים? אם כן כמה כדאי? אפשר למרוח שמן זית במקום ביצה מעל? תודה (:
עינב אברהם
01/01/2017
מתכון מנצח !!! הלחמניות מככבות אצלנו בבית באופן קבוע ..
אורית
25/10/2016
לחמניות מעולות עשיתי כבר כמה פעמים וגם הכנתי חלה מהבצק והכל יצא טעים וטוב. בלי ביצה ושומשום.

05/06/2016
היי איריס,
המתכון לא מתאים להתפחה במקרר.
איריס
29/05/2016
האם אפשר להתפיח במקרר במשךהלילה על מנת לאפות את הלחמניות בבוקר?
נאוה
03/02/2016
האם ניתן להשתמש רק בקמח כוסמין?
נחמה
19/01/2016
הלחמניות הכי שוות שאכלתי ever
שרון מאירוביץ
15/06/2015
במתכון שלי – משתמשת רק בקמח כוסמין, במקום סוכר בסילאן ללא תוספת סוכר ובמקום שמן קנולה – שמן זית.
בת-חן סטודיו לבישול ואפיה
28/04/2015
היי
1.אני משתמשת בקמח כוסמין של "שיבולת הגליל" לפי דעתי הוא הכי טוב,באיזה קמח את משתמשת?
2.כן
אילה
28/04/2015
שלום,
רציתי לדעת :
1. קמח כוסמין מלא 70%
2. האם אפשר שהכל יהיה קמח כוסמין ללא קמח לבן ?
תודה לתשובתך

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!