לחמניות ביתיות מקמח כוסמין

על ידי בת-חן סטודיו לבישול ואפיה  ,

מתכון מעולה ובריא ללחמניות מקמח כוסמין, לחמניות טעימות, בריאות, קלות להכנה ואפילו טובות להקפאה. אצלי הילדים טרפו ולא הבחינו בכלל שיש קמח כוסמין.

  • זמן עבודה: 40 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 55 דקות
  • 40 דקות

    15 דקות

    55 דקות

  • 15 לחמניות כוסמין

מצרכים למתכון

ללחמניות כוסמין

500 גרם קמח לבן מנופה

500 גרם קמח כוסמין מנופה

3 כפות שטוחות שמרים יבשים.

2 כפות סוכר

3 כוסות מים (בטמפ' החדר)

¾ כוס שמן קנולה (מתחלק לפעמיים במתכון)

1 כף מלח-ניתן להוסיף יותר

לציפוי:

ביצה טרופה

שומשום

הוראות הכנה

בקערת המיקסר עם וו לישה שמים: קמח, שמרים וסוכר ומערבבים דקה.

מוסיפים לקערה את המים בהדרגה וחצי מכמות השמן במתכון.

לשים את הבצק במשך 6 דקות ולאחר מכן מוסיפים את שארית השמן.

לשים את הבצק עוד 2 דקות נוספות.

מוסיפים את המלח ולשים דקה נוספת - הבצק מעט דביק.

התפחה ראשונה: בקערה מכוסה עם מגבת מתפיחים כשעה או עד הכפלת הנפח.

שקילת הבצק: מחלקים את הבצק ל-15 חתיכות, כל חתיכה במשקל 130 גרם.

עיצוב הלחמניות: כל חתיכה מכדררים לצורת כדור ליצירת לחמנייה עגולה ויפה.

התפחה שנייה: מתפיחים את הלחמניות כ חצי שעה על תבנית עם נייר אפיה, כאשר הלחמניות מכוסות במגבת.

זיגוג מעל ללחמניות: מורחים בביצה ושומשום.

אפיה: 15 דקות בחום של 220 מעלות.

שתפו את המתכון >>

13 דירוגים וחוות דעת

פלוניתוש

23/10/2018

הלחמניות יצאות מושלם!!!!!!!!!

יותם

22/10/2017

מה עושה מי שרוצה לחמניות טריות בבוקר?
האם יש דרך לעשות חלק מהאפייה בערב וחלק בבוקר?

foodisgood

19/02/2017

היי נוגה,
ממליצה לשקול את הקמח במקום להמיר לכוסות כדי שהלחמניות יצאו כמו שצריך.
בהחלט ניתן וכדאי להוסיף עשבי תיבול יבשים, ככפית.
ניתן למרוח בשמן זית במקום ביצה בהחלט.

נוגה

14/02/2017

הי, כמה כוסות הן 500 גרם קמח? את חושבת שאפשר לשים עשהי תיבול בפנים? אם כן כמה כדאי? אפשר למרוח שמן זית במקום ביצה מעל? תודה (:

עינב אברהם

01/01/2017

מתכון מנצח !!! הלחמניות מככבות אצלנו בבית באופן קבוע ..

אורית

25/10/2016

לחמניות מעולות עשיתי כבר כמה פעמים וגם הכנתי חלה מהבצק והכל יצא טעים וטוב. בלי ביצה ושומשום.

foodisgood

05/06/2016

היי איריס,
המתכון לא מתאים להתפחה במקרר.

איריס

29/05/2016

האם אפשר להתפיח במקרר במשךהלילה על מנת לאפות את הלחמניות בבוקר?

נאוה

03/02/2016

האם ניתן להשתמש רק בקמח כוסמין?

נחמה

19/01/2016

הלחמניות הכי שוות שאכלתי ever

שרון מאירוביץ

15/06/2015

במתכון שלי – משתמשת רק בקמח כוסמין, במקום סוכר בסילאן ללא תוספת סוכר ובמקום שמן קנולה – שמן זית.

בת-חן סטודיו לבישול ואפיה

28/04/2015

היי
1.אני משתמשת בקמח כוסמין של “שיבולת הגליל” לפי דעתי הוא הכי טוב,באיזה קמח את משתמשת?
2.כן

אילה

28/04/2015

שלום,
רציתי לדעת :
1. קמח כוסמין מלא 70%
2. האם אפשר שהכל יהיה קמח כוסמין ללא קמח לבן ?
תודה לתשובתך

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00