מתכון לבויוס (בואיקוס) – לחמניות גבינה וזיתים

על ידי המטבח של שרית  ,

את לחמניות הבויוס האלו גיליתי אתמול בארוחת שבועות. היום בבוקר קמתי והכנתי אותן ישר. המשפחה התלהבה כמובן כי כשהלחמניות יוצאות מהתנור הן טעימות כפליים. מגישים ליד סלט, טונה וגבינות וזו אחלה ארוחת בוקר קלה להכנה וטעימה.

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 45 דקות
  • 15 דקות

    30 דקות

    45 דקות

  • 25-30 בויוס

מצרכים למתכון

3 כוסות קמח תופח

1/2 כוס שמן

2 ביצים

250 גבינה לבנה

150 גרם גבינה בולגרית (או כל גבינה מלוחה אחרת)

100 גרם גבינה צהובה מגוררת

30 זיתים מגולענים שלמים / טבעות (לא חובה)

הוראות הכנה

בקערה גדולה מערבבים היטב את כל חומרי לחמניות הבויוס. הבצק צריך להיות רך אך לא נדבק לכפות הידיים (במידה ויש צורך מוסיפים 1-3 כפות קמח).

מבצק הלחמניות יוצרים כדורים קטנים בגודל חצי אגרוף - יש לשמן את הידיים לפני.

מסדרים את הבויוס בתבנית מרופדת בנייר אפייה עם רווחים יחסית גדולים בין לחמנייה ללחמנייה.

אופים את הבויוס בתנור חם על 180 מעלות במשך 25-30 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות.

מגישים בויוס חמים ופריכים שנחטפים בשניה שיוצאים מהתנור.

בואיקוס הוא רק אחד מאלפי מתכונים שמחכים לכם באתר, בקרו בעמוד המרכז וגלו עוד מתכונים שווים במיוחד >> מתכונים לפי נושאים

שתפו את המתכון >>

58 דירוגים וחוות דעת

דרור

05/06/2019

חייבת לציין ..6 שנים אני מכירה את המתכון הזה מפה.. 6 שנים שאין שבועות שהן לא מככבות הלחמניות האלה..מעל 250 ילדים בצהרונים שלי מכינים את זה לאורך השנים כל חג שבועות.. המלצה : אפשר לחלק את הבצק לחלקים ובכל חלק להוסיף : שום כתוש, בצל מטוגן , שומשום , קצח , פלפל שחור ועוד ..פשוט להכניס בתוך הבצק ..כל שנה עושים חידון בארוחת חג מה יש בתוך מה.. מתכון אליפות ותודה.

רוני

12/03/2019

הכנתי עם קמח כרגיל ושקית אבקת אפיה. הוספתי שום ובמקום בולגרית ( כי לא היה לי) השתמשתי בפוקריניו. יצא מעולה! תודה.

לילי

05/02/2019

מתכון מעולה, קל ותמיד מצליח, חוזרת ועושה אותו כל הזמן, הבויוס ממש טעימים ונטרפים. אני גם מקפיאה אבל לא נשאר יותר מידי במקפיא

FoodisGood

20/11/2018

היי הודיה, בהחלט אפשר להכין את הבואיקוס במכשיר מולטיקייק
6-8 דקות אפייה

הודיה

18/11/2018

היי האם אפשר להכין את המתכון במכשיר מולטיקייק?

מיקי זיו

16/03/2018

יצא פיגוז

מעיין

18/12/2017

הוספתי המון המון קמח כי יצא לי נוזלי
החלפתי את הגבינה לבנה בגביע שמנת חמוצה וגביע יוגורט
אולי בגלל זה

אילת

19/10/2017

פשוט נהדר

foodisgood

18/06/2017

היי שולי,
המתכון לא מתאים להכנת כיכר לחם ויש סיכוי שפנים הלחם לא ייאפה.

שולי

30/05/2017

אפשר להכין כיכר לחם במקום לחמניות?

הדר

09/03/2017

היי,
אם אני רוצה לעשות בכמות של קילו קמח (משלוחי מנות!)
מה הכמות של האבקת אפייה? או שעדיף שמרים יבשים?
תודה רבה!!

foodisgood

28/11/2016

היי מירי,
כן, הכוונה לגבינה לבנה למריחה.

מירי

19/11/2016

מה פרוש גבינה לבנה?
האם גבינה למריחה?

משה

15/09/2016

אני הכנתי את המתכון ואלו התוצאות:
בין 10 ל12 מנות.
צריך הרבה יותר זמן אפיה.
צריך יותר קמח.
אפשר לעשות את זה עם קמח רגיל. + אבקת אפיה.
אבל הטעם מעולה.
(זה הדעה שלי והתוצאות שלי)

עדי

11/09/2016

פשוט, מהיר וטעים! מתכון כלבבי

רות

29/08/2016

ממש ממש טעים!!

מייטל

23/08/2016

הי איזו כמות של לחמניות יוצאת ?

foodisgood

20/07/2016

היי שרית,
המתכון לא נוסה עם קמח כרגיל, קמח כרגיל עדין יותר ולכן כדאי להכין מתכון ידוע מראש.
מצרפת לך מתכון מעולה: לחמניות גבינה ללא גלוטן

שרית

17/07/2016

האם אפשר להכין עם קמח כרגיל? תודה

ברכה

11/07/2016

הוספתי גם עגבניות מיובשות ויצא טעים יאמי יאמי

טליה דרום

07/06/2016

מושלם יצא מעלף זה ממש טעים

שירן

07/06/2016

היי האם ניתן להקפיא לאחר האפייה?
במידה וכן כמה זמן צריך להוציא מההקפאה לפני האכילה?

שרה

05/06/2016

הי רציתי לדעת אפשר להכין כמה ימים לפני ולהקפיא? רוצה את זה לשבועות

אשמח לתשובה בהקדם תודה

foodisgood

05/06/2016

היי רחל, בהחלט ניתן להכין את הלחמניות עם קמח מלא, מומלץ עם קמח כוסמין.
כמו כן, את הזיתים ניתן לחתוך או להשתמש בשלמים (ללא גלעין), לפי טעם אישי.

רחל זוהר

05/06/2016

האם להשאיר את הזיתים שלמים או לחתוך אותם?

איריסי

27/05/2016

עשיתי בדיוק לפי המתכון יצא מעולה הכל נחטף ברגע

יובל

15/05/2016

יצא מעולה, כולם טרפו!
המלצה: עשיתי חור למטה, שמתי מעט לבנה וסגרתי, יצא טוב!

רחל

07/05/2016

אפשר לעשות עם קמח מלא? תודה.

אחינעם

08/04/2016

יצא ממש טעים! פשוט ממכר!!!!

יעל

28/03/2016

מתכון ממש פשוט. יצא מעולה!

foodisgood

15/03/2016

היי מיטל,
ניתן להמיר את הגבינה הלבנה ביוגורט טבעי לא ממותק.

foodisgood

15/03/2016

היי תהילה,
בהחלט ניתן להמיר את הקמח התופח לקמח רגיל, יש להוסיף שקית אבקת אפייה.

מיטל

15/03/2016

היי, אפשר להחליף את הגבינה לבנה ביוגורט?

תהילה

15/03/2016

הי אפשרי קמח רגיל?

עמית שליו

22/02/2016

ממש טעים, מדויק ביותר

עמית כהן

22/02/2016

ממש טעים, תוך חמש דקות כולם נחטפו מהשולחן!

אירה

06/02/2016

הכנתי לבת שלי למחר לגן במקום כריך. מכווה שתוהב☺

foodisgood

27/01/2016

היי חני,
החלט ניתן להחליף את הגבינה הלבנה בקוטג’.

היי אתי, בגלל שהמרקם של שמנת לבישול לא זהה למרקם של גבינה לבנה, יכול להיות שההמרה לא תצליח. את מוזמנת לנסות ולספר לנו איך יצא 🙂

חני הנשל

26/01/2016

אפשר להשתמש בקוטג במקום גבינה לבנה?

אתי

23/01/2016

האם אפשר להקציב שמנת מתוקה לבישול בטעם פטריות ולשים בתערובת במקם גבינה לבנה ??

זיו

22/01/2016

טעים מאוד שמתי 250 גר בולגרית, 200 גבנצ מגורד ולפחות 90 זיתים.. טעים.

foodisgood

30/12/2015

היי דפנה, הגבינה הבולגרית היא חלק מהבצק.
הלחמניות נעשות ממש כמו מאפינס, הכל בקערה אחת ובערבוב אחד, גם הזיתים.

דפנה

21/12/2015

הגבינה הבולגרית היא חלק מהבצק של הלחמניות או שאני מכניסה אותה לכדור שאני יוצרת ביחד עם הזיתים??

foodisgood

19/12/2015

היי שני,
הבויוס קלות ומהירות הכנה ואינן מצריכות התפחה כלל 🙂

shani

16/12/2015

האם לא צריך להתפיח את הבצק? ישר להכניס לתנור?

foodisgood

09/12/2015

היי מיטל, בהחלט ניתן להכין את הלחמניות במולטיקייק, מתאים לתבנית של הקייק פופס.

מיטל

09/12/2015

היי 🙂 אפשר לעשות את זה במולטיקייק?

foodisgood

30/11/2015

היי שלי,
להכנת הלחמניות ניתן להשתמש בכל גבינה חצי קשה שאוהבים.

שלי

29/11/2015

אם אין גבינה מלוחה מה אפשר לשים במקום?

ענבר

29/09/2015

אפיתי בדיוק לפי המתכון, יצא מעולה!

אפיתי

26/09/2015

מתכון לא מדויק. מאוד קמחי. מאוד כדאי להוסיף מלח למתכון

שרית

25/07/2015

יצא מדהים! תודה

ימית

25/07/2015

מושלם

foodisgood

23/07/2015

היי שרית, כן, אפשר לשמור את תערובת הלחמניות במקרר עד כ-8 שעות ולאחר מכן לאפות כרגיל.

שרית

23/07/2015

אפשר להכין את התערובת ולשים במקרר ורק לאחר כמה שעות להכניס לתנור?

יצא מושלם

Inbal Oren

17/07/2015

יצא מעולה

ציפי בז’יק

18/06/2015

מתכון מדויק ומעולה

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00