
מתכון לבויוס (בואיקוס) – לחמניות גבינה וזיתים
על ידי המטבח של שרית לחם ומאפים, מתכונים קלים
את לחמניות הבויוס האלו גיליתי אתמול בארוחת שבועות. היום בבוקר קמתי והכנתי אותן ישר. המשפחה התלהבה כמובן כי כשהלחמניות יוצאות מהתנור הן טעימות כפליים. מגישים ליד סלט, טונה וגבינות וזו אחלה ארוחת בוקר קלה להכנה וטעימה.
- זמן עבודה: 15 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 45 דקות
-
15 דקות
30 דקות
45 דקות
- 25-30 בויוס
הוראות הכנה
בקערה גדולה מערבבים היטב את כל חומרי לחמניות הבויוס. הבצק צריך להיות רך אך לא נדבק לכפות הידיים (במידה ויש צורך מוסיפים 1-3 כפות קמח).
מבצק הלחמניות יוצרים כדורים קטנים בגודל חצי אגרוף - יש לשמן את הידיים לפני.
מסדרים את הבויוס בתבנית מרופדת בנייר אפייה עם רווחים יחסית גדולים בין לחמנייה ללחמנייה.
אופים את הבויוס בתנור חם על 180 מעלות במשך 25-30 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות.
מגישים בויוס חמים ופריכים שנחטפים בשניה שיוצאים מהתנור.
בואיקוס הוא רק אחד מאלפי מתכונים שמחכים לכם באתר, בקרו בעמוד המרכז וגלו עוד מתכונים שווים במיוחד >> מתכונים לפי נושאים
שיתוף >>
58 דירוגים וחוות דעת
דרור
05/06/2019
חייבת לציין ..6 שנים אני מכירה את המתכון הזה מפה.. 6 שנים שאין שבועות שהן לא מככבות הלחמניות האלה..מעל 250 ילדים בצהרונים שלי מכינים את זה לאורך השנים כל חג שבועות.. המלצה : אפשר לחלק את הבצק לחלקים ובכל חלק להוסיף : שום כתוש, בצל מטוגן , שומשום , קצח , פלפל שחור ועוד ..פשוט להכניס בתוך הבצק ..כל שנה עושים חידון בארוחת חג מה יש בתוך מה.. מתכון אליפות ותודה.
רוני
12/03/2019
הכנתי עם קמח כרגיל ושקית אבקת אפיה. הוספתי שום ובמקום בולגרית ( כי לא היה לי) השתמשתי בפוקריניו. יצא מעולה! תודה.
לילי
05/02/2019
מתכון מעולה, קל ותמיד מצליח, חוזרת ועושה אותו כל הזמן, הבויוס ממש טעימים ונטרפים. אני גם מקפיאה אבל לא נשאר יותר מידי במקפיא
FoodisGood
20/11/2018
היי הודיה, בהחלט אפשר להכין את הבואיקוס במכשיר מולטיקייק
6-8 דקות אפייה
הודיה
18/11/2018
היי האם אפשר להכין את המתכון במכשיר מולטיקייק?
מיקי זיו
16/03/2018
יצא פיגוז
מעיין
18/12/2017
הוספתי המון המון קמח כי יצא לי נוזלי
החלפתי את הגבינה לבנה בגביע שמנת חמוצה וגביע יוגורט
אולי בגלל זה
אילת
19/10/2017
פשוט נהדר

18/06/2017
היי שולי,
המתכון לא מתאים להכנת כיכר לחם ויש סיכוי שפנים הלחם לא ייאפה.
שולי
30/05/2017
אפשר להכין כיכר לחם במקום לחמניות?
הדר
09/03/2017
היי,
אם אני רוצה לעשות בכמות של קילו קמח (משלוחי מנות!)
מה הכמות של האבקת אפייה? או שעדיף שמרים יבשים?
תודה רבה!!

28/11/2016
היי מירי,
כן, הכוונה לגבינה לבנה למריחה.
מירי
19/11/2016
מה פרוש גבינה לבנה?
האם גבינה למריחה?
משה
15/09/2016
אני הכנתי את המתכון ואלו התוצאות:
בין 10 ל12 מנות.
צריך הרבה יותר זמן אפיה.
צריך יותר קמח.
אפשר לעשות את זה עם קמח רגיל. + אבקת אפיה.
אבל הטעם מעולה.
(זה הדעה שלי והתוצאות שלי)
עדי
11/09/2016
פשוט, מהיר וטעים! מתכון כלבבי
רות
29/08/2016
ממש ממש טעים!!
מייטל
23/08/2016
הי איזו כמות של לחמניות יוצאת ?

20/07/2016
היי שרית,
המתכון לא נוסה עם קמח כרגיל, קמח כרגיל עדין יותר ולכן כדאי להכין מתכון ידוע מראש.
מצרפת לך מתכון מעולה: לחמניות גבינה ללא גלוטן
שרית
17/07/2016
האם אפשר להכין עם קמח כרגיל? תודה
ברכה
11/07/2016
הוספתי גם עגבניות מיובשות ויצא טעים יאמי יאמי
טליה דרום
07/06/2016
מושלם יצא מעלף זה ממש טעים
שירן
07/06/2016
היי האם ניתן להקפיא לאחר האפייה?
במידה וכן כמה זמן צריך להוציא מההקפאה לפני האכילה?
שרה
05/06/2016
הי רציתי לדעת אפשר להכין כמה ימים לפני ולהקפיא? רוצה את זה לשבועות
אשמח לתשובה בהקדם תודה

05/06/2016
היי רחל, בהחלט ניתן להכין את הלחמניות עם קמח מלא, מומלץ עם קמח כוסמין.
כמו כן, את הזיתים ניתן לחתוך או להשתמש בשלמים (ללא גלעין), לפי טעם אישי.
רחל זוהר
05/06/2016
האם להשאיר את הזיתים שלמים או לחתוך אותם?
איריסי
27/05/2016
עשיתי בדיוק לפי המתכון יצא מעולה הכל נחטף ברגע
יובל
15/05/2016
יצא מעולה, כולם טרפו!
המלצה: עשיתי חור למטה, שמתי מעט לבנה וסגרתי, יצא טוב!
רחל
07/05/2016
אפשר לעשות עם קמח מלא? תודה.
אחינעם
08/04/2016
יצא ממש טעים! פשוט ממכר!!!!
יעל
28/03/2016
מתכון ממש פשוט. יצא מעולה!

15/03/2016
היי מיטל,
ניתן להמיר את הגבינה הלבנה ביוגורט טבעי לא ממותק.

15/03/2016
היי תהילה,
בהחלט ניתן להמיר את הקמח התופח לקמח רגיל, יש להוסיף שקית אבקת אפייה.
מיטל
15/03/2016
היי, אפשר להחליף את הגבינה לבנה ביוגורט?
תהילה
15/03/2016
הי אפשרי קמח רגיל?
עמית שליו
22/02/2016
ממש טעים, מדויק ביותר
עמית כהן
22/02/2016
ממש טעים, תוך חמש דקות כולם נחטפו מהשולחן!
אירה
06/02/2016
הכנתי לבת שלי למחר לגן במקום כריך. מכווה שתוהב☺

27/01/2016
היי חני,
החלט ניתן להחליף את הגבינה הלבנה בקוטג'.
היי אתי, בגלל שהמרקם של שמנת לבישול לא זהה למרקם של גבינה לבנה, יכול להיות שההמרה לא תצליח. את מוזמנת לנסות ולספר לנו איך יצא 🙂
חני הנשל
26/01/2016
אפשר להשתמש בקוטג במקום גבינה לבנה?
אתי
23/01/2016
האם אפשר להקציב שמנת מתוקה לבישול בטעם פטריות ולשים בתערובת במקם גבינה לבנה ??
זיו
22/01/2016
טעים מאוד שמתי 250 גר בולגרית, 200 גבנצ מגורד ולפחות 90 זיתים.. טעים.

30/12/2015
היי דפנה, הגבינה הבולגרית היא חלק מהבצק.
הלחמניות נעשות ממש כמו מאפינס, הכל בקערה אחת ובערבוב אחד, גם הזיתים.
דפנה
21/12/2015
הגבינה הבולגרית היא חלק מהבצק של הלחמניות או שאני מכניסה אותה לכדור שאני יוצרת ביחד עם הזיתים??

19/12/2015
היי שני,
הבויוס קלות ומהירות הכנה ואינן מצריכות התפחה כלל 🙂
shani
16/12/2015
האם לא צריך להתפיח את הבצק? ישר להכניס לתנור?

09/12/2015
היי מיטל, בהחלט ניתן להכין את הלחמניות במולטיקייק, מתאים לתבנית של הקייק פופס.
מיטל
09/12/2015
היי 🙂 אפשר לעשות את זה במולטיקייק?

30/11/2015
היי שלי,
להכנת הלחמניות ניתן להשתמש בכל גבינה חצי קשה שאוהבים.
שלי
29/11/2015
אם אין גבינה מלוחה מה אפשר לשים במקום?
ענבר
29/09/2015
אפיתי בדיוק לפי המתכון, יצא מעולה!
אפיתי
26/09/2015
מתכון לא מדויק. מאוד קמחי. מאוד כדאי להוסיף מלח למתכון
שרית
25/07/2015
יצא מדהים! תודה
ימית
25/07/2015
מושלם

23/07/2015
היי שרית, כן, אפשר לשמור את תערובת הלחמניות במקרר עד כ-8 שעות ולאחר מכן לאפות כרגיל.
שרית
23/07/2015
אפשר להכין את התערובת ולשים במקרר ורק לאחר כמה שעות להכניס לתנור?
לידיסיה טובי
19/07/2015
יצא מושלם
Inbal Oren
17/07/2015
יצא מעולה
ציפי בז'יק
18/06/2015
מתכון מדויק ומעולה

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!