FoodisGood

שיתוף ב whatsapp


מתכון לבויוס (בואיקוס) – לחמניות גבינה וזיתים

על ידי המטבח של שרית  ,

את לחמניות הבויוס האלו גיליתי אתמול בארוחת שבועות. היום בבוקר קמתי והכנתי אותן ישר. המשפחה התלהבה כמובן כי כשהלחמניות יוצאות מהתנור הן טעימות כפליים. מגישים ליד סלט, טונה וגבינות וזו אחלה ארוחת בוקר קלה להכנה וטעימה.

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 45 דקות
  • 15 דקות

    30 דקות

    45 דקות

  • 25-30 בויוס

מצרכים למתכון

3 כוסות קמח תופח

1/2 כוס שמן

2 ביצים

250 גבינה לבנה

150 גרם גבינה בולגרית (או כל גבינה מלוחה אחרת)

100 גרם גבינה צהובה מגוררת

30 זיתים מגולענים שלמים / טבעות (לא חובה)

הוראות הכנה

בקערה גדולה מערבבים היטב את כל חומרי לחמניות הבויוס. הבצק צריך להיות רך אך לא נדבק לכפות הידיים (במידה ויש צורך מוסיפים 1-3 כפות קמח).

מבצק הלחמניות יוצרים כדורים קטנים בגודל חצי אגרוף - יש לשמן את הידיים לפני.

מסדרים את הבויוס בתבנית מרופדת בנייר אפייה עם רווחים יחסית גדולים בין לחמנייה ללחמנייה.

אופים את הבויוס בתנור חם על 180 מעלות במשך 25-30 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות.

מגישים בויוס חמים ופריכים שנחטפים בשניה שיוצאים מהתנור.

בואיקוס הוא רק אחד מאלפי מתכונים שמחכים לכם באתר, בקרו בעמוד המרכז וגלו עוד מתכונים שווים במיוחד >> מתכונים לפי נושאים

אולי יעניין אותך...

58 דירוגים וחוות דעת

דרור

חייבת לציין ..6 שנים אני מכירה את המתכון הזה מפה.. 6 שנים שאין שבועות שהן לא מככבות הלחמניות האלה..מעל 250 ילדים בצהרונים שלי מכינים את זה לאורך השנים כל חג שבועות.. המלצה : אפשר לחלק את הבצק לחלקים ובכל חלק להוסיף : שום כתוש, בצל מטוגן , שומשום , קצח , פלפל שחור ועוד ..פשוט להכניס בתוך הבצק ..כל שנה עושים חידון בארוחת חג מה יש בתוך מה.. מתכון אליפות ותודה.

רוני

הכנתי עם קמח כרגיל ושקית אבקת אפיה. הוספתי שום ובמקום בולגרית ( כי לא היה לי) השתמשתי בפוקריניו. יצא מעולה! תודה.

לילי

מתכון מעולה, קל ותמיד מצליח, חוזרת ועושה אותו כל הזמן, הבויוס ממש טעימים ונטרפים. אני גם מקפיאה אבל לא נשאר יותר מידי במקפיא

FoodisGood

היי הודיה, בהחלט אפשר להכין את הבואיקוס במכשיר מולטיקייק
6-8 דקות אפייה

הודיה

היי האם אפשר להכין את המתכון במכשיר מולטיקייק?

מיקי זיו

יצא פיגוז

מעיין

הוספתי המון המון קמח כי יצא לי נוזלי
החלפתי את הגבינה לבנה בגביע שמנת חמוצה וגביע יוגורט
אולי בגלל זה

אילת

פשוט נהדר

היי שולי,
המתכון לא מתאים להכנת כיכר לחם ויש סיכוי שפנים הלחם לא ייאפה.

שולי

אפשר להכין כיכר לחם במקום לחמניות?

הדר

היי,
אם אני רוצה לעשות בכמות של קילו קמח (משלוחי מנות!)
מה הכמות של האבקת אפייה? או שעדיף שמרים יבשים?
תודה רבה!!

היי מירי,
כן, הכוונה לגבינה לבנה למריחה.

מירי

מה פרוש גבינה לבנה?
האם גבינה למריחה?

משה

אני הכנתי את המתכון ואלו התוצאות:
בין 10 ל12 מנות.
צריך הרבה יותר זמן אפיה.
צריך יותר קמח.
אפשר לעשות את זה עם קמח רגיל. + אבקת אפיה.
אבל הטעם מעולה.
(זה הדעה שלי והתוצאות שלי)

עדי

פשוט, מהיר וטעים! מתכון כלבבי

רות

ממש ממש טעים!!

מייטל

הי איזו כמות של לחמניות יוצאת ?

היי שרית,
המתכון לא נוסה עם קמח כרגיל, קמח כרגיל עדין יותר ולכן כדאי להכין מתכון ידוע מראש.
מצרפת לך מתכון מעולה: לחמניות גבינה ללא גלוטן

שרית

האם אפשר להכין עם קמח כרגיל? תודה

ברכה

הוספתי גם עגבניות מיובשות ויצא טעים יאמי יאמי

טליה דרום

מושלם יצא מעלף זה ממש טעים

שירן

היי האם ניתן להקפיא לאחר האפייה?
במידה וכן כמה זמן צריך להוציא מההקפאה לפני האכילה?

שרה

הי רציתי לדעת אפשר להכין כמה ימים לפני ולהקפיא? רוצה את זה לשבועות

אשמח לתשובה בהקדם תודה

היי רחל, בהחלט ניתן להכין את הלחמניות עם קמח מלא, מומלץ עם קמח כוסמין.
כמו כן, את הזיתים ניתן לחתוך או להשתמש בשלמים (ללא גלעין), לפי טעם אישי.

רחל זוהר

האם להשאיר את הזיתים שלמים או לחתוך אותם?

איריסי

עשיתי בדיוק לפי המתכון יצא מעולה הכל נחטף ברגע

יובל

יצא מעולה, כולם טרפו!
המלצה: עשיתי חור למטה, שמתי מעט לבנה וסגרתי, יצא טוב!

רחל

אפשר לעשות עם קמח מלא? תודה.

אחינעם

יצא ממש טעים! פשוט ממכר!!!!

יעל

מתכון ממש פשוט. יצא מעולה!

היי מיטל,
ניתן להמיר את הגבינה הלבנה ביוגורט טבעי לא ממותק.

היי תהילה,
בהחלט ניתן להמיר את הקמח התופח לקמח רגיל, יש להוסיף שקית אבקת אפייה.

מיטל

היי, אפשר להחליף את הגבינה לבנה ביוגורט?

תהילה

הי אפשרי קמח רגיל?

עמית שליו

ממש טעים, מדויק ביותר

עמית כהן

ממש טעים, תוך חמש דקות כולם נחטפו מהשולחן!

אירה

הכנתי לבת שלי למחר לגן במקום כריך. מכווה שתוהב☺

היי חני,
החלט ניתן להחליף את הגבינה הלבנה בקוטג'.

היי אתי, בגלל שהמרקם של שמנת לבישול לא זהה למרקם של גבינה לבנה, יכול להיות שההמרה לא תצליח. את מוזמנת לנסות ולספר לנו איך יצא 🙂

חני הנשל

אפשר להשתמש בקוטג במקום גבינה לבנה?

אתי

האם אפשר להקציב שמנת מתוקה לבישול בטעם פטריות ולשים בתערובת במקם גבינה לבנה ??

זיו

טעים מאוד שמתי 250 גר בולגרית, 200 גבנצ מגורד ולפחות 90 זיתים.. טעים.

היי דפנה, הגבינה הבולגרית היא חלק מהבצק.
הלחמניות נעשות ממש כמו מאפינס, הכל בקערה אחת ובערבוב אחד, גם הזיתים.

דפנה

הגבינה הבולגרית היא חלק מהבצק של הלחמניות או שאני מכניסה אותה לכדור שאני יוצרת ביחד עם הזיתים??

היי שני,
הבויוס קלות ומהירות הכנה ואינן מצריכות התפחה כלל 🙂

shani

האם לא צריך להתפיח את הבצק? ישר להכניס לתנור?

היי מיטל, בהחלט ניתן להכין את הלחמניות במולטיקייק, מתאים לתבנית של הקייק פופס.

מיטל

היי 🙂 אפשר לעשות את זה במולטיקייק?

היי שלי,
להכנת הלחמניות ניתן להשתמש בכל גבינה חצי קשה שאוהבים.

שלי

אם אין גבינה מלוחה מה אפשר לשים במקום?

ענבר

אפיתי בדיוק לפי המתכון, יצא מעולה!

אפיתי

מתכון לא מדויק. מאוד קמחי. מאוד כדאי להוסיף מלח למתכון

שרית

יצא מדהים! תודה

ימית

מושלם

היי שרית, כן, אפשר לשמור את תערובת הלחמניות במקרר עד כ-8 שעות ולאחר מכן לאפות כרגיל.

שרית

אפשר להכין את התערובת ולשים במקרר ורק לאחר כמה שעות להכניס לתנור?

לידיסיה טובי

יצא מושלם

Inbal Oren

יצא מעולה

ציפי בז'יק

מתכון מדויק ומעולה

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.