FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

סלט קפרזה ביתי בקלי קלות

הסלט האיטלקי הקלאסי הזה, שמשלב את צבעי דגל איטליה, הוא סופר קל להכנה, מרשים וטעים במיוחד! סלט קפרזה יכול בקלות לשדרג כל ארוחה חלבית והוא מאוד מתאים להגשה בשבועות. הסוד בקפרזה מוצלח הוא שימוש במרכיבים טריים ובחומץ בלסמי איכותי. לפניכם מתכון לסלט קפרזה קלאסי + הצעות הגשה לסלט.

זמן עבודה: 10 דקות | סלט בינוני למרכז שולחן

מצרכים:

  • 200 גרם גבינת מוצרלה (כדור מוצרלה פרסקה או בייבי מוצרלה קטנים)
  • 3 עגבניות בינוניות פרוסות או
  • 3 כוסות עגבניות שרי מתוקות
  • חופן עלי בזיליקום טריים
  • 3 כפות שמן זית
  • 3/4 כפיות מלח גס
  • 4 כפות חומץ בלסמי

הוראות הכנה:

  1. בקערה קטנה מערבבים שמן זית, מלח גס וחומץ בלסמי
  2. מסדרים את מרכיבי הסלט:
    – אם משתמשים בכדור מוצרלה כדאי לשלב עם פרוסות עגבנייה ולסדר את הסלט כקלפים – פרוסת מוצרלה, פרוסת עגבניה… ומעל לזלף את הרוטב
    – אם משתמשים בבייבי מוצרלה כדאי לשלב עם עגבניות שרי ולערבב את כל מצרכי הסלט כמו שהם עם הרוטב.

טיפים והצעות הגשה לסלט קפרזה מושלם

מכיוון שהסלט עושה שימוש במרכיבים טריים מאוד מומלץ להכין אותו בסמוך להגשה וכך לשמור על הרעננות של עלי הבזיליקום והעגבניות.

סלט קפרזה טעים מאוד לנשנוש לצד ארוחה חלבית אבל הוא יכול גם לעמוד בפני עצמו לארוחת ערב בריאה, תגישו עם:

באיזו גבינת מוצרלה כדאי להשתמש לסלט קפרזה?
כל גבינות מוצרלה איכותית תעשה את העבודה וניתן לבחור בגבינה על פי העדפה לצורת ההגשה. כדור מוצרלה פרסקה – חותכים לצ'אנקים עם היד או פורסים לעיגולים או בייבי מוצרלה – כדורי -מוצרלה קטנים שפשוט מערבבים עם שאר המרכיבים

4 הצעות הגשה מעניינות לסלט המושלם

דילוג לתוכן