מתכון להכנת פיצה קטוגנית – פיצה אישית מהירה, ללא גלוטן, דלה בפחמימות וסופר קלה להכנה. בין אתם בוחרים בתזונת קיטו ובין אם לא – אתם חייבים לנסות את הפיצה המוצלחת הזאת. שימו לב – המתכון הזה הוא להכנת מיני פיצה קטוגנית אחת בלבד, אם תרצו להכין יותר פשוט הכפילו את כמות המצרכים בהתאם.
זמן עבודה: 10 דקות | מיני פיצה אחת (בערך בקוטר מחבת)
מצרכים:
לבצק הפיצה:
- 1 כף קמח קוקוס
- 20 גרם חמאה מומסת
- 1 חלבון ביצה
- 1 כפית גבינת שמנת למריחה
- 1/4 כפית אבקת אפייה
- 1 כף מוצרלה מגוררת
לציפוי:
- 1 כף רוטב ממחית עגבניות מרוסקות טבעית
- קצת מלח ופלפל שחור (לפי הטעם)
- 1/4 כפית אורגנו מיובש
- 1/3 כוס מוצרלה מגוררת
- תוספות שאוהבים
הוראות הכנה:
- ממיסים חמאה במיקרוגל בקערת זכוכית בינונית.
- מוסיפים את שאר מצרכי הבצק וטורפים יחד עד לאיחוד.
- מבשלים במיקרוגל במשך 90 שניות.
- מוציאים מהמיקרוגל ומניחים להתקרר במשך דקה.
- מחממים מחבת עם כף חמאה, יוצקים פנימה את תערובת הבצק שבקערה ומטגנים כדקה וחצי מכל צד, על להבה בינונית, עד שהבצק משחים קלות.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מורחים כף של עגבניות מרוסקות על גבי הבסיס, מפזרים מלח ואורגנו מיובש ומעל מפזרים תוספות שאוהבים. מעל להכל מפזרים את המוצרלה באופן שווה.
- אופים את הפיצה בתנור החם למשך 3-5 דקות, רק עד שהגבינה נמסה והופכת מעט קריספית.