רוטב פשוט של לימון, חמאה, גבינת מסקרפונה ותרד הופך למנת פסטה מושלמת לצהריים או ערב ומתאימה גם לארוחה רומנטית או לערב בנות לצד סלמון ועוד..
זמן עבודה: 10 דקות | 4 מנות
מצרכים:
- חבילת פסטה איכותית, עדיף פסטה רחבה וארוכה (כמו פטוצ'יני או טליאלה)
- 1/4 כוס מיץ מלימון טרי + כף גרידת לימון
- כוס שמנת לבישול
- 100 גרם גבינת מסקרפונה
- 1/2 חבילת עלי תרד קפואים
- 1/2 כוס גבינת פרמז'ן או גרנה פדנו מגוררת
הוראות הכנה:
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן אך שומרים על רמת עשייה אל דנטה ולא יותר (הפסטה עוד תתבשל ברוטב ואנחנו לא רוצים פסטה רכה מידיי).
- בזמן שהפסטה מתבשלת מניחים סיר בינוני על אש בינונית ומוסיפים לסיר גרידת לימון, שמנת לבישול וגבינת מסקרפונה. מבשלים לאט ותוך כדי ערבוב כ-5 דקות עד שהרוטב מתעבה קלות.
- כשהפסטה מוכנה שומרים כוס ממי הפסטה בצד ורק אז מסננים אותה.
- מוסיפים את כוס מי הפסטה לרוטב שבסיר. מוסיפים גם את הפסטה המבושלת והתרד הקפוא ומערבבים בעדינות עד שהתרד מפשיר פנימה.
- מוסיפים את מיץ הלימון והגבינה המגוררת ומערבבים עד שהפסטה מתעטפת כולה ברוטב.
- ממשיכים בבישול וערבוב עד שמגיעים לסמיכות הרצויה.