FoodisGood

עוגיות חמאת בוטנים זריזות, טבעוניות ובריאות

כמה פשוט וקל להכין – ככה טעים, פריך ומזמין. מתכון לעוגיות חמאת בוטנים טעימות במיוחד ועל הדרך עם מרכיבים בריאים. מתאים לטבעוניים וגם ללא גלוטן. תיהנו!

מצרכים

  • 1/2 כוס קמח כוסמת או קמח כוסמין
  • 1/2 כוס קמח שקדים
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1/4 כוס חמאת בוטנים
  • 1/4 כוס סירופ מייפל
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

  1.  תחילה מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. בקערה מערבבים יחד קמח כוסמת / קמח כוסמין, קמח שקדים ואבקת אפייה.
  3. מוסיפים חמאת בוטנים, סירופ מייפל ותמצית וניל. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. 
  4. יוצרים כדורים קטנים (בערך 8 עוגיות) בגודל אחיד .
  5. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ושומרים על רווחים יפים.
  6. לוחצים על העוגיות בעזרת כף היד כדי לשטח אותן. (ככל שהן דקות יותר, כך הן יהפכו לפריכות יותר).
  7. מפזרים למעלה שומשום (לא חובה).
  8. אופים כ- 12-15 דקות, עד שהקצוות מזהיבים.
  9. מוציאים ומניחים לעוגיות להתקרר לחלוטין.
עוגת שמרים הונגרית עם קינמון ואגוזים

הניחוח מדהים והטעם לגמרי עומד בציפיות! מתכון לעוגת שמרים הונגרית מסורתית ומאוד מפורסמת (אורנגלושקה). העוגה עשויה מכדורי שמרים עם קינמון, אגוזים וכל טוב.

בנייה • סופגניות מושלמות לחנוכה

מתכון לבנייה – סופגניה מתוקה שמכינים בחנוכה ובשמחות. צורתה החיצונית אולי נראית פשוטה אך הטעם שלה נפלא! זהובה ופריכה מבחוץ ורכה מבפנים. אפשר לצפות בסוכר או פשוט לאכול כמו שהיא.

מתכון: פויקה מושלם לל"ג בעומר

פותחים את הקיץ עם מתכון לפויקה מושלם – אם אתם מחפשים דרך קלה וטעימה ליהנות מהטבע השנה, הנה מתכון מהיר לפויקה שתוכלו לנסות.

דילוג לתוכן