אחת ולתמיד: איך מרככים וממלאים עלי כרוב?

  פורסם בתאריך   על ידי   3 תגובות

אם אתם אנשים של כרוב ממולא, כנראה נתקלתם לא פעם בשאלה איך מרככים כרוב ומפרידים את העלים הפנימיים שלו? היום נענה על השאלה הזאת אחת ולתמיד וגם – מתכון מעולה לכרוב ממולא.

המלצת העורך: מתכון לכרוב ממולא בשר ברוטב עגבניות

אילו כלים תצטרכו לריכוך ומילוי כרוב?

  • סכין חדה – להוצאת גזע הכרוב.
  • סיר גדול – להרתחת הכרוב.
  • מלקחיים – לפירוק העלים בעדינות.
  • מסננת – לייבוש עלי הכרוב.
  • קרש חיתוך – כמשטח עבודה למילוי הכרוב.



איזה כרוב הכי מתאים לממולאים?

בזמן שכרוב קטן ודחוס מעולה להכנת סלטי כרוב שונים, בהכנת ממולאים אנחנו מחפשים דווקא את הכרוב הפחות דחוס, כאשר אתם בוחרים את הכרוב לממולאים שלכם, נסו לבחור כרוב יחסית גדול שהעלים החיצוניים שלי גמישים, כך תוודאו מראש שהפרדת העלים תהיה קלה יותר.

איך מכינים כרוב לריכוך?

כדי שעלי הכרוב יופרדו בקלות, אנחנו קודם כל צריכים להכין אותו. ראשית, יש להסיר את עלי הכרוב החיצוניים בהם לא נשתמש למילוי (ניתן להשתמש בעלים הללו כשכבה תחתונה בסיר הממולאים). שנית, יש לחתוך גזע הכרוב – השתמשו בסכין חדה, פרקו את גזע הכרוב והוציאו אותו.

אז איך מרככים כרוב?

  1. שלב הריכוך הוא פשוט, כל מה שצריך זה סיר גדול, מים רותחים ומלקחיים. בעזרת הידיים פתחו מעט את העלים והכניסו את הכרוב לסיר גדול עם מים רותחים מעל להבה בינונית – קטנה.
  2. לאחר כ- 10 דקות שהכרוב בתוך המים, העלים יתחילו להתרכך ולשנות את צבעם, זה הזמן להוציא אותם.
  3. היעזרו במלקחיים והוציאו בעדינות את העלים בזה אחר זה, ישר למסננת.
  4. שטפו את עלי הכרוב תחת מי ברז קרים כדי לעצור את הבישול.

אפשר לרכך כרוב גם במיקרוגל?

בהחלט! בשנים האחרונות שיטת ריכוך הכרוב במיקרוגל הופכת פופולרית במיוחד. חשוב לציין ששיטה זו מתאימה לאלו המנוסים יותר בפירוק העלים, הפרדת עלי הכרוב בשיטה הזו דורשת סבלנות ועדינות יתרה. אז איך מרככים כרוב במיקרוגל? זה פשוט – חממו את הכרוב במיקרוגל על עוצמה מירבית 5 דקות, הוציאו ובדקו – אם העלים התרככו מספיק, הם אמורים להתקלף מהכרוב בעדינות, אם לא – חממו עוד כ-4 דקות במיקרוגל.



ועכשיו למילוי – אז איך ממלאים עלי כרוב?

לא משנה באיזה מילוי בחרתם (אורז, בשר, ירקות) ישנה רק דרך אחת מוצלחת למילוי עלי כרוב.

  1. בעזרת סכין חדה חתכו את החלק הבולט של עמוד השדרה.
  2. הניחו את עלה הכרוב על קרש חיתוך.
  3. מהמילוי צרו צורה של קבבים, או השתמש בכף ומלאו את קצה הכרוב הקרוב אליכם לרוחבו, אין צורך לפחד, הכרוב מכיל כמות גדולה של מילוי מבלי להיקרע.
  4. כעת שפלו את 2 הצדדים הנגדיים לכיוון המרכז וגלגלו מלמטה למעלה.
  5. זהו, הכרוב הממולא שלכם מוכן, עכשיו נשאר רק לבשל אותו ברוטב עגבניות.

ועכשיו בסרטון – כל השלבים, החל מריכוך עלי כרוב ועד למילוי כרוב:


שיתוף

3 תגובות

  1. ליאור אריאלי :

    אשמח לקבל עוד למייל שלי

  2. אלישבע לוי :

    הדרך הפשוטה ביותר לריכוך כרוב היא להניח במקפיא ל-48 שעות לפחות להוציא מהמקפיא ולתת לו להפשיר .
    לגבי בחירת הכרוב חשוב לבחור בכרוב שטוח העלים דקים ולכן ניתן לגלגל בקלות.

  3. שרה אנגל :

    למדתי לפרק כרוב מטבח טורקי דרך הטלויזיה: הוא קונה כרוב פחוס שהוא פחות צפוף. הוא חותך את העוקץ שלו מסביב ומשחרר כך את העלים מהחיבור שלהם ומפרק את העלים שלו אחד אחד מלמטה למעלה לכיווןמ העוקץ בצורה עדינה ביותר ומכניס אותם לתוך סיר עם מים רותחים לריכוך כדי שיוכל אחר כך לאחר שהכין את המלוי לגלגל אותם. הוא גם חותך את העוקץ שלהם כדי שלא יפריע לו לגלגל את העלים עם המילוי. הוא ממלא בבשר טחון עם אורז (שטוף היטב) ותבלינים שונים אפשר להוסיף לתערובת בצל קצוץ, שמיר קצוץ פפריקה אדומה, חתיכות עגבניות קטנות קצת רסק עגבניות ולא צריך לבשל את האורז לפני זה. כמובן גם מלח ופלפל לפי הטעם להניח בתוך סיר גדול למלמא אותו ברוטב עגבניות שעשוי מ800 גרם עגבניות קצוצות מקופסא. 200 גרם רסק עגבניות, מלח פלפל ותבלינים שאוהבים, מים ושמן זית – רק 3-4 כפות. משבלים כשעה וצחי בתחיל העל אש גדולה עד שרותח ואז מכסים את הסיר היטב ומבשלים עוד שעה על אש קטנה או עד שהרוטב ניראה כמו משי. כמובן לטעום ולשפר טנעמים. (זה החוק הכי חשוב בבישול – לטעום ולשפר טעמים)

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *