FoodisGood

חיפוש

אחת ולתמיד: איך מרככים וממלאים עלי כרוב?

אם אתם אנשים של כרוב ממולא, כנראה נתקלתם לא פעם בשאלה איך מרככים כרוב ומפרידים את העלים הפנימיים שלו? היום נענה על השאלה הזאת אחת ולתמיד וגם – מתכון מעולה לכרוב ממולא.

המלצת העורך: מתכון לכרוב ממולא בשר ברוטב עגבניות

אילו כלים תצטרכו לריכוך ומילוי כרוב?

  • סכין חדה – להוצאת גזע הכרוב.
  • סיר גדול – להרתחת הכרוב.
  • מלקחיים – לפירוק העלים בעדינות.
  • מסננת – לייבוש עלי הכרוב.
  • קרש חיתוך – כמשטח עבודה למילוי הכרוב.

איזה כרוב הכי מתאים לממולאים?

בזמן שכרוב קטן ודחוס מעולה להכנת סלטי כרוב שונים, בהכנת ממולאים אנחנו מחפשים דווקא את הכרוב הפחות דחוס, כאשר אתם בוחרים את הכרוב לממולאים שלכם, נסו לבחור כרוב יחסית גדול שהעלים החיצוניים שלי גמישים, כך תוודאו מראש שהפרדת העלים תהיה קלה יותר.

איך מכינים כרוב לריכוך?

כדי שעלי הכרוב יופרדו בקלות, אנחנו קודם כל צריכים להכין אותו. ראשית, יש להסיר את עלי הכרוב החיצוניים בהם לא נשתמש למילוי (ניתן להשתמש בעלים הללו כשכבה תחתונה בסיר הממולאים). שנית, יש לחתוך גזע הכרוב – השתמשו בסכין חדה, פרקו את גזע הכרוב והוציאו אותו.

אז איך מרככים כרוב?

  1. שלב הריכוך הוא פשוט, כל מה שצריך זה סיר גדול, מים רותחים ומלקחיים. בעזרת הידיים פתחו מעט את העלים והכניסו את הכרוב לסיר גדול עם מים רותחים מעל להבה בינונית – קטנה.
  2. לאחר כ- 10 דקות שהכרוב בתוך המים, העלים יתחילו להתרכך ולשנות את צבעם, זה הזמן להוציא אותם.
  3. היעזרו במלקחיים והוציאו בעדינות את העלים בזה אחר זה, ישר למסננת.
  4. שטפו את עלי הכרוב תחת מי ברז קרים כדי לעצור את הבישול.

אפשר לרכך כרוב גם במיקרוגל?

בהחלט! בשנים האחרונות שיטת ריכוך הכרוב במיקרוגל הופכת פופולרית במיוחד. חשוב לציין ששיטה זו מתאימה לאלו המנוסים יותר בפירוק העלים, הפרדת עלי הכרוב בשיטה הזו דורשת סבלנות ועדינות יתרה. אז איך מרככים כרוב במיקרוגל? זה פשוט – חממו את הכרוב במיקרוגל על עוצמה מירבית 5 דקות, הוציאו ובדקו – אם העלים התרככו מספיק, הם אמורים להתקלף מהכרוב בעדינות, אם לא – חממו עוד כ-4 דקות במיקרוגל.

ועכשיו למילוי – אז איך ממלאים עלי כרוב?

לא משנה באיזה מילוי בחרתם (אורז, בשר, ירקות) ישנה רק דרך אחת מוצלחת למילוי עלי כרוב.
  1. בעזרת סכין חדה חתכו את החלק הבולט של עמוד השדרה.
  2. הניחו את עלה הכרוב על קרש חיתוך.
  3. מהמילוי צרו צורה של קבבים, או השתמש בכף ומלאו את קצה הכרוב הקרוב אליכם לרוחבו, אין צורך לפחד, הכרוב מכיל כמות גדולה של מילוי מבלי להיקרע.
  4. כעת שפלו את 2 הצדדים הנגדיים לכיוון המרכז וגלגלו מלמטה למעלה.
  5. זהו, הכרוב הממולא שלכם מוכן, עכשיו נשאר רק לבשל אותו ברוטב עגבניות.

ועכשיו בסרטון – כל השלבים, החל מריכוך עלי כרוב ועד למילוי כרוב:

❤️✡️ מתכונים לשבת
🍽️🤔 רעיונות לארוחת ערב
🆕 חדשים
דילוג לתוכן