FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: פויקה מושלם לל"ג בעומר

בדיוק בזמן לל"ג בעומר! פותחים את הקיץ עם מתכון לפויקה מושלם – אם אתם מחפשים דרך קלה וטעימה ליהנות מהטבע השנה, הנה מתכון מהיר לפויקה שתוכלו לנסות.

אל תשכחו להצטייד ב: סיר פויקה גדול, מצקת גדולה וקעריות הגשה

מצרכים:

  • חתיכות בשר בקר לפי מספר הסועדים
  • 8 בצלים
  • 4 תפוחי אדמה
  • חופן פירות יבשים: תמרים, משמשים, שזיפים, תאנים, צימוקים – כל מה שאוהבים
  • 3 מקלות קינמון
  • 1/2 כוס סילאן
  • 1 בקבוק יין אדום
  • 1/2 כוס רוטב סויה
  • תבלינים לפי הטעם: מלח, פלפל, הל, עלי דפנה, ג'ינג'ר, טימין
  • 4 בטטות
  • 1 ראש שום

הוראות הכנה:

  1. מדליקים את המדורה ומחכים שהעצים יהפכו לגחלים. ממקמים את סיר הפויקה במרכז, במקום שקל לגשת אליו.
  2. חותכים את כל הירקות לקוביות גדולות.
  3. מטגנים את הבצל בשמן, מוסיפים פנימה את הבשר ומשחימים כמה דקות.
  4. מוסיפים פירות יבשים, מקלות קינמון, סילאן, יין אדום, רוטב סויה ותבלינים ומכסים במים עד גובה חצי הסיר.
    מבשלים 30 דקות ואז מוסיפים את הבטטה והשום, בודקים תיבול וממשיכים בבישול עד שהירקות רכים והבשר רך.
  5. הבישול של פויקה לוקח בערך שעתיים, לאורך כל זמן הבישול יש להקפיד שהסיר תמיד מלא במים עד גובה 1/3 ושהחום מהגחלים תחת הסיר לא דועך.
  6. מגישים לקעריות ישר מהסיר, בעזרת מצקת גדולה.

עוד מתכונים לל"ג בעומר:

דילוג לתוכן