FoodisGood

קבב על האש • מתכון לקבב עסיסי ומוצלח

עם כל הכבוד להמבורגר (ויש כבוד), הקבב הוא מלך המנגל! הקבב המושלם עשוי משילוב של בשר ושומן וביחד עם פטרוזיליה וכמה תבלינים הופך למנת הדגל של עונת המנגלים. לפניכם מתכון לקבב מצוין, עסיסי וטעים שמכינים ממש בקלות. הוא מתאים להכנה על מנגל פחמים או גז.

זמן עבודה: 15 דקות | 12-14 קבבים

מצרכים:

  • 800 גרם בשר טלה טחון
  • 200 גרם שומן כבש טחון
  • 2 בצלים קצוצים דק דק
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 5 שיני שום כתושות
  • 2 כפיות מלח
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית כמון

הוראות הכנה:

  1. בקערה גדולה מערבבים היטב את הבשר עם השומן.
  2. בקערה נפרדת מערבבים בצל עם פטרוזיליה, שום, מלח, שמן זית, פלפל שחור וכמון.
  3. מחברים בין 2 הקערות ולשים היטב עד שכל המרכיבים מתאחדים לכדי עיסה אחידה.
  4. מכסים את הקערה ומניחים במקרר ל-10 דקות.
  5. מרטיבים ידיים ויוצרים קציצות קבב מוארכות, מחדירים שיפוד במרכז כל קבב (אפשר גם לוותר על השיפוד).
  6. מחממים את המנגל וצולים בין 3-4 דקות מכל צד, עד שרואים סימני חריכה בקבב.
    לאחר הצלייה ממתינים כ-3 דקות ורק אז מגישים לשולחן. בתאבון!

הטיפים שיהפכו את הקבב שלכם למושלם

  • אל תתעצלו – הסוד לקבב מוצלח טמון בלישה חזקה ואינטנסיבית שבמהלכה משחרר הבשר מיצים וכל הטעמים מתאחדים. לשים חזק ולזמן ממושך.
  • צולים את הקבב 3 דקות מכל צד ולא יותר, חשוב לצלות על להבה גבוהה ולזמן קצר ובכל לשמור על עסיסיות הקבב מבפנים וצלייה טובה מבחוץ.
  • השיפוד בקבב עוזר להפוך אותו בצורה מיטבית מבלי ליצור בו חור שדרכו הנוזלים יצאו והקבב יתייבש, אם אין שיפוד הופכים את הקבב עם מלקחיים אך בשום אופן לא עם מזלג.
  • שדרגו את הקבב – ניתן להוסיף לתערובת הקבב מגוון תוספות שאוהבים – חופן צנוברים קלויים או פיסטוקים, כוסברה טרייה קצוצה ואפילו מעט תבלין ראס אל חנות.
  • הקבב הזה אוהב פלפל שחור, אז אם אתם אוהבים חריף הוסיפו עוד חצי כפית פלפל שחור לתערובת הקבב ותיהנו מקבב פיקנטי מעולה.
  • עוד דרך לשרוג הקבב היא ע"י טיגון הבצל הקצוץ לפני הוספתו לתערובת הבשר, הבצל המטוגן יוסיף טעם עמוק יותר לקבב שלכם – נסו ולא תתחרטו.

עוד מתכונים מעולים למנגל:

שיתוף
WhatsApp
Facebook
Pinterest
Email
דילוג לתוכן