FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

תירס על האש – מתכון קל + טיפים

מתכון מושלם לתירס על האש (אופציה לחלבי או פרווה) + טיפים כיצד לבחור תירס טרי. הוספנו גם 4 מתכונים מובילים עם תירס (למכורים).

מתכון לתירס עם חמאה על האש

מספר מנות: 4
 
מרכיבים:
  • 4 קלחי תירס (אפשר פחות או יותר וכדאי כמה שיותר)
  • חמאה (מחמאה לפרווה)
  • מלח
הוראות הכנה:
  1. מחממים גריל לחום גבוה ומחממים למשך כ-10 דק'.
  2. מוסיפים תירס ומבשלים למשך כ-10 דק' נוספות, הופכים לעתים קרובות עד להחרכה בכל מקום.
  3. מורחים חמאה (או מחמאה) על תירס חם ומתבלים במלח.
טיפ:
  •  לחובבי החריף, ניתן להוסיף מעט פלפל שאטה גרוס (צ'ילי מקסיקני).
  • לחובבי המתוק, ניתן להוסיף מעט רוטב צ'ילי מתוק-חריף.
  • כדאי להיעזר במברשת לחמאה כדי שתגיע לכל פינה ופינה בתירס.

איך בוחרים את התירס הטרי ביותר:

  • קלחי התירס אמורים להיות בעלי קליפה ירוקה, ממש כאילו הרגע הגיעו מהשדה ובעלי  גרגרים צהובים-לבנים, ברגע שלוחצים מעט על הגרגיר הטרי – הנוזל יתיז החוצה.
  • ככל שהתירס מתבלה כך הגרגרים נעשים צהובים – כהים יותר ויותר ומרגישים קמחיים.

טיפים לבחירה נכונה:

  • הימנעו מקליפות סדוקות וחומות, יבשים או שחורים.
  • דלגו על אלה עם חורים שבהם הגרעינים לא צמחו.

עוד 4 מתכונים מובילים עם תירס

2. פשטידת תירס פרווה הכי קלה להכנה

כשאין רעיון לארוחת ערב קלילה, פשוט מערבבים כמה מצרכים בקערה ומכינים פשטידת תירס פרווה. מתכון קל ומהיר שתמיד מצליח, אין ילד או מבוגר שלא אוהב.

למתכון פשטידת תירס

3. קציצות תירס וצ'ילי מהירות הכנה

מתכון קל ומהיר לקציצות תירס שמכינים בקערה אחת וב-10 דקות עבודה בלבד. קציצות שילדים אוהבים במיוחד לארוחת ערב קלילה.

למתכון קציצות תירס וצ'ילי

4. מרק סיני מושלם עם נבטים ותירס

המרקים האסיאתים תופסים תאוצה בישראל, מדובר במרקים עשירים בטעמים מהמזרח הרחוק, בריאים וגם יפים. מתכון קל למרק סיני מעולה עם נבטים, תירס ובצל ירוק.

למרק תירס אסיאתי

5. כדורי שניצל תירס

מתכון קל לכדורי שניצל ותירס ביתיים מדהימים. אם אוכל מוכן הוא לא כוס התה שלכם, המתכון הבא מהווה תחליף מצוין לשניצל תירס מוכן. כל מה שצריך לעשות זה לערבב את כל המצרכים, לצפות ולטגן.

לכדורי עוף ותירס ביתי

כל מה שחשוב לדעת על תירס | תמונה: shutterstock

תירס! ערך תזונתי + מתכונים שחייבים להכיר

הגידול הכי גדול בעולם, נזרע בחורף ונקצר בקיץ כאשר הוא גדל ממים וגדל באקלים חם. הראשונים שגילו את התירס היו שבט המאיה והאנדיאניים, אך אחרי גילוי יבשת אמריקה, הופץ גידול התירס לכל רחבי העולם ומשם – הכל היסטוריה.

למתכונים נוספים וערך תזונתי של תירס

דילוג לתוכן