FoodisGood

FOODISGOOD

איך מכינים מוזלי ביתי? מתכון קל ומשגע!

מוזלי הוא מנה מתוקה ובריאה של ארוחת בוקר או בראנץ' הכוללת שיבולת שועל ומרכיבים נוספים כמו פירות טריים או יבשים, זרעים ואגוזים. נהוג לערבב את המוזלי עם חלב, יוגורט או אפילו מיץ פירות. המוזלי הוא בהחלט דרך קלה ומספקת להתחיל את היום.

למדו איך להכין מוזלי טעים כמו בבית קפה בלי הרבה מאמץ. וגם – כמה טיפים מעניינים לשדרוג המוזלי שלכם.

מתכון למוזלי ללא תוספת סוכר

 
מרכיבים ל-4 מנות מוזלי:
  • 1 כוס שיבולת שועל
  • גביע יוגורט במתיקות מעודנת
  • ¼ כוס סובין חיטה
  • ¼ כוס שקדים טריים
  • ¼ כוס גרעיני חמנייה גולמיים או גרעיני דלעת קלויים ומלוחים
  • ¼ כוס חמוציות או צימוקים מיובשים (אפשר גם וגם)
  • ¼ כוס תמרים חתוכים
הוראות הכנה:
  1. ראשית יש לערבב את שיבולת השועל ביחד עם גביע היוגורט.
  2. לאחר מכן יש להוסיף את שאר המרכיבים עפ"י הסדר הכתוב ולערבב כ 3-5 דקות.
  3. זהו, המוזלי מוכן!
טיפים לשדרוג המוזלי: 
  • ניתן להוסיף פירות טריים עפ"י טעמים אישיים כמו: תפוחים, מנגו, בננות, מלון, תותים, אננס  או כל פרי עונתי אחר שמתחשק לאותו הרגע. 
  • לדילול המרקם ניתן להוסיף 2 קוביות קרח.
  • להמתקה נוספות, אפשר בהחלט להוסיף תוספות כמו ממרח תמרים, דבש, ריבות, קינמון, סילאן, מייפל  או טחינה גולמית. ריבה ביתית (7 סוגים), טחינה בהכנה ביתית. 
  •  ניתן להחליף את השקדים לפקאנים או אגוזי מלך.
  • ערבוב המוזלי והיוגורט (אפשר גם חלב) ערב לפני וכיסוי הקערה – ייתן מרקם סמיך יותר והשיבולת תספוג את הטעמים של היוגורט.

מה ההבדל בין מוזלי לגרנולה?

בעוד שמוזלי וגרנולה מכילים שניהם מרכיבים דיי זהים כמו דגנים, אגוזים, זרעים ופירות יבשים. ההבדל העיקרי והניכר בנינם הוא שמוזלי הוא נא, ואילו את הגרנולה אופים בממתיק ושמן. מכיוון שהמוזלי אינו דורש את הוספת הסוכר והשומן הנדרשים בגרנולה, מוזלי קל יותר להכנה ונחשב להרה יותר בריא.

איך מכינים גרנולה ביתית ולמה היא כל-כך בריאה

ארוחת הבוקר שלנו היא החשובה ביותר וגרנולה היא הפתרון המושלם לארוחה מלאה בערכים תזונתיים, וויטמינים וסיבים תזונתיים.

למתכון המלא >> גרנולה ביתית

שיתוף

חדש באתר

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *