FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

איך מכינים גרנולה ביתית ולמה היא כל-כך בריאה

ארוחת הבוקר שלנו היא החשובה ביותר, לכן חשוב שנדע למלא אותה בכל מה שהגוף צריך כדי להתחיל את היום בהרבה אנרגיה וכוח. גרנולה היא הפתרון המושלם לארוחה מלאה בערכים תזונתיים, וויטמינים וסיבים תזונתיים.

לפני הכל – הבריאות!

תמיד אומרים לנו ששקדים ואגוזי מלך בריאים ומכילים הרבה ויטמינים, אך האם אי פעם באמת התעמקתם עד כמה זה בריא? אז הנה כמה עובדות בריאותיות על האגוזים שלכם:

שקדים: כדי לבנות שריר, לשמור על בריאות העצם ולהיות חזקים ומלאי אנרגיה – תוכלו לגמרי להיעזר בשקדים, מאחר והם מכילים כמויות גדולות של סידן, מגנזיום וברזל.

אגוזי מלך: אחת התכונות הבולטות של אגוזי המלך היא לחלוטין האומגה 3 אותה מכילים האגוזים. היא חיונית להתפתחות הגוף, שמירת עור ושיער בריא ותפקודי מוח תקינים.

אגוזי קשיו: כמות המינרלים שמכילים אגוזי הקשיו כגון וויטמינים מסוג B, ברזל, אשלגן ואבץ תורמים לרבות להתפתחות הגוף, שומרים על הפוריות ותורמים לחיזוק מערכת העצבים.

גרעיני חמנייה: מרוב כמויות הערכים התזונתיים שמכילים הגרעינים, קשה להחליט מה יותר חזק. מה שבטוח, שווה מאוד לשלב את גרעיני החמנייה בתפריט היומי שלנו, מאחר והם מכילים כמויות אדירות של ברזל, וויטמין B-6, סיבים תזונתיים, ברזל, סידן, מגנזיום והרשימה עוד ארוכה.

אז איך מכינים גרנולה ביתית?

במקום לקנות גרנולה מוכנה, אפשר להכין אחת בבית, מהרכיבים שרק אנחנו אוהבים! תמיד ניתן להוסיף או להוריד משהו מהמרכיבים, ככה שתוכלו להרכיב את הגרנולה המושלמת לטעם האישי שלכם.

מה צריך?

  • 320 גרם שיבולת שועל
  • 50 גרם שקדים
  • 50 גרם אגוזי מלך
  • 120 גרם קשיו
  • 80 גרם גרעיני חמנייה
  • 95 גרם שבבי קוקוס
  • 55 גרם סוכר חום
  • 85 גרם סילאן או דבש
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 50 גרם שמן צמחי
  • קמצוץ מלח
  • 100 גרם צימוקים מיובשים (או כל פרי מיובש שאוהבים)

איך מכינים?

  • מחממים תנור ל-120 מעלות.
  • מערבבים את השיבולת שועל, שקדים, אגוזי מלך, קשיו, גרעיני חמנייה, שבבי קוקוס וסוכר חום בקערה גדולה.
  • בקערה נפרדת מערבבים את הסילאן, קינמון, שמן צמחי ומלח.
  • מערבבים בין שתי הקערות ומפזרים על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה (במידה וצריך יותר מקום, מפזרים על גבי 2 תבניות אפייה).
  • מכניסים לתנור ואופים למשך שעה ורבע, תוך כדי ערבוב קל בכל 20 דקות.
  • מוציאים את הגרנולה מהתנור, מוסיפים את הצימוקים המיובשים, מערבבים היטב ומאחסנים בקופסה אטומה במקרר למשך שבועיים.

לשדרוג הגרנולה

  • פקאן: ניתן להוסיף פקאן כחלק מהאגוזים, מה שמוסיף לגרנולה טעם מתוק ומיוחד.
  • פירות: בנוסף לצימוקים ופירות מיובשים, ניתן להגיש את הגרנולה עם יוגורט ופירות חתוכים נוספים כמו תותים, בננות, תפוחים ועוד…
  • סירופ: ניתן להוסיף סירופ מייפל, סילאן או כל סירופ אחר שאוהבים מעל הגרנולה.

אנחנו מאוד ממליצים על ארוחות הכוללות שיבולת שועל, לא רק שזה כל-כך בריא, זה באמת טעים, הנה תראו:


הכתבה בחסות: משפחת "חממה בעיר" – רשת חממה המקורית, מעל ל-200 שנים מגדלת שקדים ובוטנים ומתעסקת ביבוא ויצוא של מזון וקטניות. "אנו גאים במסורת מנצחת של קליית פיצוחים בכל חנות לפי המתכונים המשפחתיים שעוברים מדור לדור. עם חומרי הגלם הטובים ביותר וללא שימוש בגלוטן, אנחנו משיגים את הטעם המנצח!" משוגעים על פיצוחים? הצטרפו לפייסבוק של חממה

דילוג לתוכן